Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ποντιακή λύρα θα ακουστεί στο ακριτικό Καστελλόριζο

Η Ποντιακή λύρα θα ακουστεί στο ακριτικό Καστελλόριζο
Η Ποντιακή λύρα θα ακουστεί στο ακριτικό Καστελλόριζο

Από τον «Ευξείνιο» Μίκη Θεοδωράκη και την Ιταλική όπερα, μέχρι την Ethnic και παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τα δύο αδέλφια μας παρουσιάζουν και φέτος ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαίρετων μουσικών.

Με τεχνογνωσία και αγάπη, κρατούν άρρηκτη την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και ταυτόχρονα περνούν με ιδιαίτερο τρόπο στην «εξέλιξη» του παραδοσιακού ήχου μέσα από ένα επιλεγμένο μουσικό ρεπερτόριο.

«Δίχως μουσικά σύνορα» αλλά με «ψυχή και σώμα» σε κάθε νότα τους αποδεικνύουν την οικουμενικότητα της ελληνικής ψυχής φτάνοντας από τα Ποντιακά άσματα και τους μεγάλους συνθέτες του ελληνισμού μέχρι τα παγκόσμια «ποιήματα» μουσικής του διεθνούς ρεπερτορίου.

Με την ακριτική ψυχή μέσα τους τα δυο αδέλφια θα μας ταξιδέψουν στο Καστελλόριζο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 9:00 μ.μ. στο λιμάνι, με ελεύθερη είσοδο, έτσι όπως αυτοί μοναδικά ξέρουν.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης (Καστελλόριζο) και με τη χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τσαβλίρη και της εταιρείας Island Oil Holdings.