Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

«Παναγία Σουμελά, ένας θρύλος μια ιστορία» - 1ο βραβείο για το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

«Παναγία Σουμελά, ένας θρύλος μια ιστορία» - 1ο βραβείο για το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου
«Παναγία Σουμελά, ένας θρύλος μια ιστορία» - 1ο βραβείο για το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Με το 1o βραβείο πανελλαδικά διακρίθηκε το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου με την παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Σ. Μαντικού και την Π. Μπαρτσώτα, στην κατηγορία «ταινίες» στον Θεματικό άξονα του προγράμματος – διαγωνισμού: Η Παναγία Σουμελά και τα μοναστήρια του Πόντου, με την ταινία τους «Παναγία Σουμελά, ένας θρύλος μια ιστορία» που περιλαμβάνει έργα αποκλειστικά των παιδιών, γιατί και μέσα από τα μάτια τους μπορούν οι μνήμες και τα όνειρα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» και πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «ταινίες».

Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της  Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ Έδρας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Ο διαγωνισμός έχει ως βασική επιδίωξη να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων την ιστορία, τον πολιτισμό και τη συμβολή του ποντιακού ελληνισμού στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την Unesco πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ποντιακός ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον.