Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Οι μικροί λυράρηδες της ΕΠΩΦ, τραγουδούν: "Πάρθεν η Ρωμανία" (Video)

Οι μικροί λυράρηδες της ΕΠΩΦ, τραγουδούν: "Πάρθεν η Ρωμανία"
Οι μικροί λυράρηδες της ΕΠΩΦ, τραγουδούν: "Πάρθεν η Ρωμανία"

"Τα παιδιά μας θυμούνται, τα παιδιά μας τραγουδούν. Mε τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά μας στέλνουν το μήνυμα ότι δεν ξεχνούν, γίνονται άξιοι συνεχιστές και κομμάτι της ιστορίας του λαού μας", τονίζει ο λυράρης και δάσκαλος εκμάθησης λύρας που λειτουργεί στη Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου, Θόδωρος Κοτίδης.

Με ένα ξεχωριστό βίντεο και με τους μικρούς λυράρης να τραγουδούν το θρήνο για την άλωση της Πόλης "Πάρθεν η Ρωμανία", η σχολή εκμάθησης Ποντιακής λύρας συνεχίζει την εξαιρετική της δουλειά.

Η πρόεδρος της ΕΠΩΦ, Γεωργία Πετρίδου, με μήνυμα της τονίζει ότι είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν την επιδημία του COVID και ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Προσωπικά πίστεψα από την πρώτη στιγμή και στήριξα αυτό το εγχείρημα - όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΠΩΦ - που ολοκληρώθηκε με την βοήθεια διαφόρων χορηγών.

Η προσπάθεια των παιδιών και η επιμονή του δασκάλου τους, Θεόδωρου Κοτίδη, έφεραν το άψογο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλους, στα παιδιά που μας συγκίνησαν με την απόδοση τους, στους γονείς τους που επιμένουν να φέρνουν τα παιδιά στην ΕΠΩΦ και  συνεχίζουν την Ποντιακή παράδοση, σε όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι την παραγωγή και την σκηνοθετική επιμέλεια την είχε η συγγραφέας Αγγελική Παμπουκίδου.