Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό καζάνι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Παραδοσιακό καζάνι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
Παραδοσιακό καζάνι από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά το παραδοσιακό καζάνι, προσκαλώντας όλους τους φίλους του πολιτισμού και της παράδοσης σε ένα μοναδικό γλέντι. Το καζάνι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο Οινοποιείο Κόκκινος, που βρίσκεται προς Αρκοχώρι.

Η εκδήλωση αυτή είναι γνωστή για το γλέντι που συνοδεύεται από παραδοσιακή μουσική και χορό. Την ψυχαγωγία της ημέρας θα αναλάβει η ορχήστρα του Βαγγέλη Ψαθά μαζί με τους μουσικούς του συλλόγου, οι οποίοι θα ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακούς ήχους.

Το Καζάνι είναι μια ευκαιρία να αναβιώσει η παράδοση της απόσταξης τσίπουρου, ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν τοπικές γεύσεις και κρασί από το οινοποιείο. Η γιορτή αυτή αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της ποντιακής κουλτούρας και είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6972020962.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου και να δημιουργήσει αξέχαστες στιγμές, τιμώντας τις ρίζες και την πολιτιστική κληρονομιά του Πόντου.