Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

«Άστοχη η απαγόρευση των επετειακών εμφανίσεων του Απόλλωνα Πόντου»

«Άστοχη η απαγόρευση των επετειακών εμφανίσεων του Απόλλωνα Πόντου»
«Άστοχη η απαγόρευση των επετειακών εμφανίσεων του Απόλλωνα Πόντου»

Ο Χρήστος Τοπαλίδης μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για την Γενοκτονία, την απαγόρευση των μηνυμάτων στις φανέλες, για την ΕΠΟ και την απόφαση του Κοινοβουλίου.

Για την σκληρή ανακοίνωση που έβγαλε: «Ο ρόλος της Ομοσπονδίας μας δεν είναι για να προσεγγίζει τα πράγματα με «διπλωματικούς» όρους. Εμείς είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και στις θέσεις μας. Αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και προφανώς θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι το λιγότερο άστοχες. Υπάρχει μια σχετική απαγόρευση για τον Απόλλωνα Πόντου για τις επετειακές εμφανίσεις οι οποίες αφορούν την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η αιτιολογία στηρίζεται στο άρθρο 32 της ΟΥΕΦΑ, όπου εκεί αναφέρεται στο τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για τις εμφανίσεις των ομάδων. Μέσα στις απαγορεύσεις αυτές είναι και μηνύματα πολιτικού, θρησκευτικού, κοινωνικού περιεχομένου, ή άλλου τύπου που μπορούν να προκαλέσουν την δημόσια αιδώ.

Εμάς η θέση μας είναι πάγια και συγκεκριμένη. Το θέμα της Γενοκτονίας δεν είναι ένα ζήτημα ούτε εθνικό, ούτε προσφέρεται για να εγείρει πάθη η να χρησιμοποιηθεί ο κατευνασμός της γείτονος χώρας και να αποκρυφτεί το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα της Γενοκτονίας στηρίζεται σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, σε κάθε έννοια ανθρώπινων αξιών και καθίσταται πανανθρώπινο. Έχει γίνει ορθά επιτρεπτό να υπάρχουν «πολιτικά» μηνύματα στις εμφανίσεις των ομάδων».

Για την ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου υπέρ αυτού του ζητήματος: «Και η απάντηση της ΕΠΟ προς τις ομάδες στηριζόταν στο άρθρο 32. Εμείς θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν τυγχάνει εφαρμογής για τις εμφανίσεις των ομάδων γιατί δεν έχει καμία αναφορά για περιεχόμενο το οποίο είναι αντιρατσιστικό».

Για το αν είναι σκόπιμη αυτή η απαγόρευση: «Σε αυτή τη χώρα που ζούμε όλοι είμαστε πλέον υποψιασμένοι για πολλά πράγματα. Εμείς στον αγώνα που δίνουμε για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας είμαστε μόνοι. Υπάρχει μια προσπάθεια να υποσταθεί η όποια πρόοδος δημιουργούμαι στον χώρο αυτό. Το θέμα της Γενοκτονίας θα έπρεπε να είναι σημαία στην διεθνή εξωτερική πολιτική της χώρας. Εάν εξαιρέσουμε την ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος».

Για το αν θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό το ζήτημα: «Εννοείτε ότι εμείς σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του ζητήματος αυτού, θα είμαστε πάντοτε μπροστάρηδες στον αγώνα και οποιοσδήποτε επιθυμεί να κάνει οτιδήποτε θα μας βρει απέναντί του».

Πηγή: Metrosport

Σχετικά θέματα

Αγωνίστηκε φορώντας την πολυσυζητημένη φανέλα για τη Γενοκτονία, η ΠΑΕ Ποντίων

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα Πόντου, σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

Καταγγέλλει παράβαση καθήκοντος η ΠΑΕ Ποντίων για το πρόστιμο της "φανέλας της Γενοκτονίας"

Φορώντας την «απαγορευμένη» για τη Γενοκτονία φανέλα έτρεξαν στο Via Egnatia οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων

«Τραγική η απαγόρευση του μηνύματος για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Απορρίφθηκε η ένσταση της ΠΑΕ Ποντίων από την Π.Ε. της ΕΠΣ Θράκης - Σκληρή απάντηση της ΠΑΕ Ποντίων

Δεν φόρεσε την επετειακή φανέλα για την Γενοκτονία ο Απόλλων Πόντου, μετά τις εξελίξεις με ΠΑΕ Ποντίων

- Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ποντίων λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία

Στη μνήμη των 353.000 - Αυτή είναι η φανέλα που επιθυμεί η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

Η ΕΠΟ απαγορεύει τα μηνύματα για τη Γενοκτονία στις φανέλες των Ποντιακών ομάδων

Οι Πόντιοι βρήκαν τον τρόπο! Μήνυμα για τη Γενοκτονία με… χιούμορ!

ΠΟΕ: Αποδοκιμάζει την ενέργεια της ΕΠΟ για την απαγόρευση των "Ποντιακών" εμφανίσεων