Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Οδοιπορικό στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον Πόντο υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας (Video)

Οδοιπορικό στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας
Οδοιπορικό στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον Πόντο υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας

Το παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας το οποίο βρίσκεται πάνω στο μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή Σουμελά στην επαρχία Ματσούκα της Τραπεζούντας και αναστηλώθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια, είναι γνωστό ότι προσελκύει την ιδιαίτερη προσοχή των Τούρκων και ξένων τουριστών.

Το παρεκκλήσι το οποίο είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς χώρους της Τουρκίας και απόκτησε μεγάλη φήμη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στον τουρισμό της περιοχής, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο πολυσύχναστων χώρων των Τούρκων και ξένων τουριστών στη Ματσούκα.

Χάρη στους χώρους παρατήρησης το παρεκκλήσι δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Μονή Σουμελά από πιο κοντά και να πραγματοποιήσουν τρισδιάστατη περιήγηση στη Σουμελά με εικονικά γυαλιά.


Σε ένα οδοιπορικό στο παρεκκλήσι αυτό υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας μας οδηγεί ο Τόνυαλης Mehmet Gunaydin με το βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Youtube.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι η εκκλησία δίνει τη δυνατότητα σε όσoυς την επισκεφθούν να μάθουν περισσότερε πληροφορίες σχετικά με την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά που δεσπόζει λίγο πιο δίπλα, μέσα από εικόνες και βίντεο που προβάλλονται μέσω παρουσίασης.

Η θέα φυσικά είναι εκπληκτική μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον τους όρους Μελά.