Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Αδελαΐδα, Πέμπτη, 30η Απριλίου, 2009

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, με μεγάλη χαρά, ανακοινώνει ότι, σήμερα, Πέμπτη, 30η Απριλίου 2009, η Πολιτειακή Βουλή της Νότιας Αυστραλίας, σε συνεδρίαση της ολομέλειάς της και με εισηγητή τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Μάικλ Άτκινσον, ενέκρινε διακήρυξη, με την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των λοιπών χριστιανικών μειονοτήτων που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, στο διάστημα μεταξύ 1915-1923, από τις δυνάμεις της τότε Οθωμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την, σαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, που διαπράχθηκαν, κατά της ανθρωπότητας.

Η Διακήρυξη του Υπουργού κ. Μάικλ Άτκινσον, έχει ως εξής:

«Επειδή, Γενοκτονία, που έγινε από τις δυνάμεις της Οθωμανικής κυβέρνησης, μεταξύ 1915-1923, των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και των άλλων μειονοτήτων της Μικράς Ασίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο λαός της Νότιας Αυστραλίας και η βουλή:

α) Μαζί με τις κοινότητες των Αρμενο-Αυστραλών, των Ελληνο-Αυστραλών, των Ασσύριο-Αυστραλών και τιμά την μνήμη των αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών, θυμάτων της πρώτης Γενοκτονίας, της σύγχρονης εποχής.

β) Καταδικάζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων ορθοδόξων και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων και όλες τις άλλες πράξεις και ενέργειες Γενοκτονίας, σαν έσχατες ενέργειες θρησκευτικού ρατσισμού και πολιτισμικής μισαλλοδοξίας.

γ) Αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της μνήμης και της διδαχής από τέτοιες σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, για να διασφαλιστεί ότι, τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν επιτρέπεται να γίνονται και δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.

δ) Καταδικάζει και αποτρέπει όλες τις απόπειρες για άγνοια και διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων και όλων των άλλων ενεργειών Γενοκτονίας, που διαπράχτηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, με δικαιολογία την πάροδο του χρόνου.

ε) Αναγνωρίζει την σημαντική ανθρωπιστική προσφορά, του λαού της Νότιας Αυστραλίας, προς τα θύματα και τους επιζήσαντες της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και,

στ) Καλεί την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επίσημα, να καταδικάσει την Γενοκτονία».

Η εισήγηση αυτή, ψηφίστηκε ομόφωνα διότι, εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, την υπερψηφίστκε από την αντιπολίτευση.

Αυτή η αναγνώριση, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι η πρώτη και μόνο, εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η τεράστια αυτή επιτυχία, σε μέγιστο ποσοστό, στον πραγματικά «ηλεκτρονικό» και «ιπτάμενο» Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Χαράλαμπο Ταβλαρίδη και μιας ομάδας ανθρώπων, που δούλεψαν σκληρά και πολλές ώρες, μεθοδικά, προγραμματισμένα, με βαθιά γνώση του αντικειμένου και προπαντός, πίστη σε αυτό που έκαναν.

Με αυτή την ευκαιρία, πληροφορούμε ότι, η Ομοσπονδία μας, εξ αιτίας αυτής της επιτυχίας, δεν μειώνει τους ρυθμούς των ενεργειών και δραστηριοτήτων της. Εξασφάλισε την έγκριση και θα γίνει μια έκθεση φωτογραφιών, με θέμα την Γενοκτονία Των Ελλήνων του Πόντου, σε διάφορους χώρους σε ολόκληρη την Αυστραλία. Η επιλογή των φωτογραφιών, αυτής της έκθεσης, θα γίνει από την περίφημη και μοναδική έκθεση, του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Κώστα Φωτιάδη. Όλα τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών που θα εκτεθούν και όλου του διαφημιστικού υλικού, τα ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας Καμπέρας κ. Γιάννας Ευκαρπίδης.

Επίσης, σύντομα, η Ομοσπονδία μας, πρόκειται να δωρίσει, τόσο στον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό, όσο και τους Πολιτειακούς πρωθυπουργούς καθώς και σε όλες τις βιβλιοθήκες όλων των κοινοβουλίων της Αυστραλίας, Ομοσπονδίας, Πολιτειών και Περιφερειών, από μια σειρά του 14τομου έργου του καθηγητή κ. Κώστα Φωτιάδη, που θεωρείται ως το πλέον σοβαρό ερευνητικό και επιστημονικό έργο, που τεκμηριώνει το γεγονός της διάπραξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με πληροφορίες και στοιχεία που αντλήθηκαν από τα αρχεία ξένων μόνο πηγών.

Διακρίνονται: Ονούφριος Γοροζίδης, Χάρης Τσιρκινίδης, Haig Kayserian, Varant Meguerditchian, Χαράλαμπος και Αναστασία Ταβλαρίδη, Θανάσης Γιαλαμάς, Υπουργός Μάϊκ Άτκινσον, Γεώργος Αγγελόπουλος, Γεώργος Ιακωβίδης.


Διακρίνονται: Παναγιώτης Ιασωνίδης, Υπουργός Μάϊκ Άτκινσον, Χαράλαμπος Ταβλαρίδης.


Περισσότερες πληροφορίες:


Παναγιώτης Ιασωνίδης (Αναπληρωτής Πρόεδρος της Oμοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας)

Τηλέφωνο (από Αυστραλία) 0414 612121 - (εκτός Αυστραλίας) +61 3 414612121



Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας
Federation Of Pontian Associations Of Australia
15 Riverview Road, Undercliffe
NSW, 2206
, Australia
Τηλ. 61(0)400699010, 61(0)404217369
Fax 61297730322
www.pontos.org.au
info@pontos.org.au