Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Ευρωπαϊκή καταδίκη των Γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας"

Μία σημαντική εκδήλωση με θέμα την "Ευρωπαϊκή καταδίκη των Γενοκτονιών ως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" διοργανώνει η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας) το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ώρα 18:00.

Ομιλητές σε αυτή την εκδήλωση θα είναι οι:
- Νικόλαος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
- Χρύσανθος Λαζαρίδης, Καθηγητής, Σύμβουλος Προέδρου Ν.Δ.
- Αντώνιος Παυλίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθηγητής, Γεώργιος Παρχαρίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, Κυριάκος Μπατσάρας και εκπρόσωπος της Αρμένικης κοινότητας.

Η ιστορική άγνοια, η βλακώδης πολιτική των ισορροπιών στα πλαίσια μιας επιφανειακής, και όχι μόνο, "ελληνοτουρκικής φιλίας" αλλά και οι λανθασμένοι χειρισμοί στην προσπάθεια αναγνώρισης και προώθησης της Γενοκτονίας σε Διεθνές επίπεδο από τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο, με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια, κράτησαν μακριά την κεντρική πολιτική σκηνή και το σύνολο του πολιτικού κόσμου από το να πράξει το αυτονόητο: Την καταδίκη των Γενοκτονιών, όποια και αν ήταν τα θύματα αυτών!

Οι πολιτικές νεολαίες απούσες και αυτές!

Εξαίρεση ίσως αποτελεί η ΟΝΝΕΔ με την παραπάνω εκδήλωση καθώς και η φοιτητική της παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την εκδήλωση που πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο του 2009 σε έναν ακαδημαϊκό χώρο όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά αναδεικνύοντας τα σχέδια των Τούρκων για την εξόντωση όλων των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας καθώς την προοπτική της ευρωπαϊκής της πορείας σε συνάρτηση με το "ιστορικό" της παρελθόν.

Η ανάδειξη αυτού του τόσου σημαντικού θέματος στη σημερινή εποχή της λήθης, της ιστορικής άγνοιας και της διαστρέβλωσης, από έναν πολιτικό φορέα, μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί! Ακόμα πιο ελπιδοφόρο αφού προέρχεται από το χώρο της νεολαίας.

Ίσως οι νέοι δείχνουν πάλι τον δρόμο;