Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις Μνήμης στο Σϊδνεϊ και στην Μελβούρνη Αυστραλίας για την 19η Μαϊου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης, σε συνεργασία με τον Ποντοξενητέα του Σίδνεϊ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, οργανώνει διάλεξη-εργαστήρι με τίτλο "Η Ποντιακή Γενοκτονία, όπως παρουσιάστηκε στα Αγγλόφωνα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης". Η παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Παρουσιαστές θα είναι οι Δρ. Γιώργος Παπαδόπουλος και ο κ. Άρης Τσιλφίδης, αυτραλογεννημένοι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα αυτό για πάνω από δέκα χρόνια.

Η πρώτη διαλεξή θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, που είναι και η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στη λέσχη του Ποντοξενητέα στο Σίδνεϊ (15 Riverview Road, Undercliffe), στις 7.00 μ.μ.

Θα πραγματοποίηθει η διαλέξη με το ίδιο θέμα και στην Μελβούρνη την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Ποντιακής Εστίας (2ος όροφος, 540 Sydney Road Brunswick).

Λένε ότι, όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του, δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον. Με αυτήν την σκέψη, τα δυο μεγαλύτερα Ποντιακά σωματεία της Αυστραλίας προσφέρουν στα μέλη τους, όμως παράλληλα και στην ευρύτερη αγγλόφωνη κοινωνία την ευκαιρία να ενημερωθούν για μία από τις πιο τραγικές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, η οποία, δυστυχώς ακόμα αγνοείται από την παγκόσμια κοινωνία.

Σήμερα, ως μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας είναι ηθικό χρέος όλων μας τα τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και να ενημερώνουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε – πάντα ειρηνικά και με σεβασμό - τους συμπολίτες μας για αυτήν την τραγική σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας. Η επιλογή να γίνει η παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα προσφέρει στον σκοπό της διεθνοποίησης του εγκλήματος.

Έτσι, τα δύο αδελφά Ποντιακά σωματεία, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, καλούν όλους τους ομογενείς του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης να τιμήσουν τους παθόντες με την παρουσία τους σε αυτές τις εκδηλώσεις.