Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΤΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής «Διογένης ο Σινωπεύς» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Τουρκικό καθεστώς (1916 - 1923), 19 Μαΐου 1919 - 93η Επέτειος, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρετής Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα

- Θεία Λειτουργία, Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση Στεφάνου.
- Χαιρετισμοί.
- Ομιλία από τον διακεκριμένο κωμικό και σατιρικό ηθοποιό-πρόεδρο του Ποντιακού Κινήματος Ελλάδος "Ελεύθερος Πόντος", Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρυ Κλυνν), με θέμα: "Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
- Δημοτικά τραγούδια - θρήνοι του Πόντου από τον καταξιωμένο Πόντιους καλλιτέχνες Ιωάννη Κουρτίδη και Αλέξιο Στεφανίδη.
- Αποσπάσματα από μαρτυρίες, απαγγελίες.
- Προβολή σε οθόνη φωτογραφιών από τον ιστορικό Πόντο και την Γενοκτονία.

Παράλληλες εκδηλώσεις
- Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ιστορία του Πόντου, μια διαδρομή 3000 χρόνων ιστορίας, από την περίοδο της Μυθολογίας έως σήμερα με επίκεντρο στην περίοδο της Γενοκτονίας.
- Έκθεση φωτογραφίας με αρχαία νομίσματα του Πόντου από τον 5ο αιώνα π.Χ. έως ένα χρόνο πριν την πτώση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας.

Στο κοινό θα διανεμηθεί καλαίσθητος φάκελος που θα περιέχει ένα CD, ένα DVD με θέμα την γενοκτονία καθώς και ένα φυλλάδιο με πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και μαρτυρίες κυρίως ξένων και Τούρκων που τεκμηριώνουν το έγκλημα της Γενοκτονίας.


Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής «Διογένης ο Σινωπεύς»
Αρετή - Θεσσαλονίκης
Τ.Κ. 57002
Τηλ & Fax: 2351038787, 6977675575
dimipro@hol.gr