Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η Εύξεινος Λέσχης Χαρίεσσας τιμά την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Εύξεινος Λέσχης Χαρίεσσας τιμά την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Η Εύξεινος Λέσχης Χαρίεσσας τιμά την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Εύξεινος Λέσχης Χαρίεσσας τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιεί και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 οι γυναίκες του σωματείου θα ετοιμάσουν κόλλυβα ενώ θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ "Στα χνάρια των Αργοναυτών".

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαρίεσσας και προσφορά κόλλυβου για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στις 10:30 π.μ. δεξίωση μνημόσυνου στην αίθουσα του συλλόγου της Ευξείνου Λέσχης, στις 11:00 π.μ. παρουσίαση ντοκιμαντέρ με θέμα «Την Πατρίδα μ' έχασα. ΓΙΑΤΙ;» από τους μαθητές του 3 ου Γυμνασίου Νάουσας και την καθηγήτρια κα. Μάρθα Καρβουνίδου, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη λαμπαδηφορία εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας, στον κεντρικό δρόμο του χωριού στις 6:00 μ.μ.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στις 7:30 μ.μ. η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας θα συμμετάσχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 «Συμεών Ανανιάδης» στα πλαίσια εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων του Δήμου Αλεξανδρείας.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Δ΄ και Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Χαρίεσσας Νάουσας στις εγκαταστάσεις της Ευξείνου Λέσχης ενόψει της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ξενάγηση και ενημέρωση των μαθητών για θέματα λαογραφίας, μουσικών οργάνων από τον κ. Καραγκιοζίδη Κυριάκο, ενημέρωση για τα οφέλη της Ποντιακής κουζίνας από την μαγείρισσα κα. Τομπουλίδου Ελένη ενώ το απόγευμα ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας στις κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 η Εύξεινος Λέσχης Χαρίεσσας θα συμμετάσχει στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης του Νόμου που θα πραγματοποιηθούν στην Βέροια.