Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των προέδρων στη ΔΙΣΥΠΕ. Θα γίνει τελικά το έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο;

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των προέδρων στη ΔΙΣΥΠΕ. Θα γίνει τελικά το έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο;
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των προέδρων στη ΔΙΣΥΠΕ. Θα γίνει τελικά το έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο;

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 η συνάντηση των προέδρων των Ποντιακών Ομοσπονδιών - μελών και μη - της ΔΙΣΥΠΕ ενόψει του εκτάκτου Παγκοσμίου Συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace, με τον Ιβάν Σαββίδη να δίνει και αυτός το παρών, οι ομοσπονδίες συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Ένα χάσμα που όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα γεφυρωθεί.

Στις τέσσερις ώρες που διήρκεσε η συνάντηση προσπαθούσαν να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα συντόνιζε τη συζήτηση. Ούτε σε αυτό όμως κατάφεραν να συμφωνήσουν!

Μένει να δούμε αν τελικά, οι τρεις ομοσπονδίες, Ευρώπης, ΗΠΑ - Καναδά και Αυστραλίας,  θα παραστούν στο συνέδριο του ερχόμενου Σαββάτου.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση των τριών αυτών ομοσπονδιών, ζητούν ισάριθμη εκπροσώπηση όλων των ομοσπονδιών στο νέο Δ.Σ., που επρόκειτο να προκύψει μετά από τη αλλαγή του καταστατικού της ΔΙΣΥΠΕ και μια σειρά άλλων προτάσεων.

Πέρα όμως από το ρεπορτάζ που αναφέραμε πιο πάνω για τη συγκεκριμένη συνάντηση, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ξανά και ξανά (όπως φαίνεται) αν οι διοικούντες στη ΔΙΣΥΠΕ μπουν ποτέ στη διαδικασία και στην ουσία των θεμάτων για να γίνει ένας σοβαρός και ειλικρινής απολογισμός για την υλοποίηση των σκοπών της ίδρυσης της, όπως αυτοί παρουσιάζονται αναλυτικά στο άρθρο 2 του υπάρχοντος καταστατικού το οποίο υπάρχει από το 2007. Το έχουμε ξαναπεί: Δεν έχει επιτευχθεί ούτε ένας στόχος!

Καλές λοιπόν οι δηλώσεις και τα ευχολόγια για "ενότητα" στον Ποντιακό χώρο, που τελευταία ακούγονται όλο και περισσότερο. Ποια "ενότητα" όμως; Την διοικητική ή την ουσιαστική ενότητα με σκοπό την επίτευξη των στόχων που κάθε φορά θέτουμε;

Η επιτυχία στους στόχους μας έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Και σε αυτά το ταμείον είναι μείον!

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει ένας έντιμος, ειλικρινής και κριτικός διάλογος στον Ποντιακό χώρο. Με έναν και μόνο σκοπό: την επανεκκίνηση του.

Ως τότε βέβαια μπορείτε να συνεχίσετε να αναλώνεστε στο ποιος θα προεδρεύσει σε μία άτυπη συνάντηση, και στην κοινώς καθομιλουμένη "να πετάτε τη μπάλα" στην κερκίδα"!

Μόνο που πλέον ο Ποντιακός χώρος έχει κουραστεί από αυτές τις συμπεριφορές...


Σχετικά θέματα