Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές για όλους τους Σ.Πο.Σ. της Π.Ο.Ε.

Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές για όλους τους Σ.Πο.Σ. της Π.Ο.Ε.
Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές για όλους τους Σ.Πο.Σ. της Π.Ο.Ε.

Εκλογοαπολογιστική περιφερειακή Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης και επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου με τα σωματεία μέλη του συνδέσμου, πραγματοποιεί ο Σ.Πο.Σ. Ν. Θεσ/νίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, στην Εύξεινο Λέσχη Θες/νίκης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 11:00 π.μ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 23η Οκτωβρίου 2016, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ημερήσια διάταξη είναι:
- Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
- Διοικητικός απολογισμός από την πρόεδρο του Σ.Πο.Σ.
- Οικονομικός απολογισμός από τον ταμία του Σ.Πο.Σ.
- Συζήτηση επί της λογοδοσίας – Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις – Προτάσεις συνέδρων.

Ο Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας προσκαλεί τα σωματεία-μέλη του στην Περιφερειακή Σύνοδο(Γενική Συνέλευση), η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12.30 μ.μ. στο Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων (Πελοποννήσου 2), με τα κάτωθι θέματα:

1) Εκλογή προέδρου, γραμματέα της συνελεύσεως και 3μελούς εφορευτικής επιτροπής
2) Ώρα προσέλευσης  12:30-τακτοποίηση συνδρομων
3) Απολογισμός πεπραγμένων-Λογοδοσία Απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
4) Συζήτηση επί των πεπραγμένων και της λογοδοσίας του Δ.Σ.
5) Οικονομικός απολογισμός  απο τον Ταμία
6) Απόφαση για την απαλλαγή ή μη του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
7) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή (ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα), 23 Οκτωβρίου 2016, η οποία θεωρείται ως καταληκτική και οριστική ημερομηνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε συνέχεια των προφορικών γνωστοποιήσεων, προσκαλεί τα μέλη - σωματεία του συνδέσμου στην έκτακτη - εκλογοαπολογιστική Περιφερειακή Σύνοδο των Μελών του Συνδέσμου, όπως ορίζεται δυνάμει των άρθρων 16 και 19 του Καταστατικού της ΠΟΕ, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. και σε περίπτωση μη απαρτίας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:00 στο κτίριο του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», που ευρίσκεται στην πόλη της Κομοτηνής, επί της οδού Βενιζέλου 46, με θέματα: 1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και 2) Εκλογές για την Ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΣΠΟΣ ΑΜΘ της ΠΟΕ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Σ.Πο.Σ. Δυτ. Μακεδονίας & Ηπείρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας καλεί τα μέλη του στην Περιφερειακή Εκλογοαπολογιστική του Σύνοδο την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα έναρξης 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Κοινοτικού Καταστήματος Ποντοκώμης με τα εξής θέματα:

1) Εκλογή Προεδρείου και 3μελούς εφορευτικής επιτροπής.
2) Λογοδοσία Απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.
3) Συζήτηση επί των πεπραγμένων και της λογοδοσίας του Π.Σ.
4) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Π.Σ.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι τη 1:00 μ.μ. - Ψηφοφορία: 1:30 μ.μ. – 3:30 μ.μ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε. προσκαλούν τα μέλη σωματεία του συνδέσμου στην Περιφερειακή Εκλογοαπολογιστική του Σύνοδο την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, στις 11:00 π.μ. στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού. Σε περίπτωση μη απαρτίας (50% + 1 των ταμειακώς εν τάξει σωματείων), η διαδικασία θα επαναληφθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.


Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν τα σωματεία μέλη με την εκπροσώπηση δυο ατόμων, του προέδρου ή του αναπληρωτή του, και από ακόμη ένα μέλος του συλλόγου που θα ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Τα σωματεία-μέλη οφείλουν να έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

Τα σωματεία-μέλη που θα λάβουν μέρος στις συνελεύσεις θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου τους σε σώμα (με στοιχεία επικοινωνίας των μελών) και απόφαση του Δ.Σ., με την οποία θα ορίζονται οι αντιπρόσωποι τους για τη συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

Η αναγνώριση της ταυτότητας του αντιπροσώπου θα γίνεται με επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή με άλλο επίσημο παραστατικό που θα φέρει την φωτογραφία του αντιπροσώπου.