Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Το σχήμα που θα διεκδικήσει την εκλογή στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Το σχήμα που θα διεκδικήσει την εκλογή στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης
Το σχήμα που θα διεκδικήσει την εκλογή στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Όπως συμβαίνει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, έτσι και η ζωή της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης έχει τους δικούς της κύκλους. Αυτός ο κύκλος που τώρα κλείνει αποκατέστησε την ομαλότητα στα διοικητικά πράγματα και την επανέφερε σε δημιουργική τροχιά, μετά τον ταραχώδη κύκλο που είχε προηγηθεί, με δικαστικές διαμάχες και εσωτερικές έριδες που τραυμάτισαν το κύρος και την εικόνα της Ευξείνου Λέσχης.

Το σωματείο μας βρίσκεται τώρα μπροστά στην ανάγκη να ανοίξει έναν καινούργιο κύκλο στη ζωή του. Προσανατολισμένο στις σύγχρονες συνθήκες και, πάντοτε, με σεβασμό στις εδραιωμένες αρχές και αξίες των ιδρυτών του και όλων εκείνων των Ποντίων πατριωτών που το υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια.

Η αίγλη, το κύρος και η κοινή παραδοχή πως η Εύξεινος Λέσχη αποτελεί την «μήτρα» στο χώρο των ποντιακών σωματείων, συνιστά μία πολύτιμη παρακαταθήκη, η οποία όμως δεν πρέπει να καθηλώνεται σε στασιμότητα και ακινησία, αλλά να επιβεβαιώνεται διαρκώς με τη δράση της, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Για τον σκοπό αυτόν, χρειάζεται επανασχεδιασμός των δράσεων για την υπηρέτηση των στόχων της, χωρίς ασφαλώς παρέκκλιση από το καταστατικό της, το οποίο τους προσδιορίζει μέσα σε ένα εκτεταμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων. Χρειάζεται, ακόμη, και επαναδιάταξη των δυνάμεών της, με ενεργοποίηση των τωρινών μελών και με προσέλκυση νέων.

Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο απαιτείται και το κατάλληλο διοικητικό σχήμα που θα εγγυάται την ομαλή μετάβαση από τον κύκλο που κλείνει σε αυτόν που πρέπει να ανοίξει. Με τη συνεισφορά προσώπων που θα διαθέσουν τη γνώση, την εμπειρία και τη σωφροσύνη τους, αλλά κυρίως νέων που θα προσφέρουν το πνεύμα της ανανέωσης, τον νεανικό ενθουσιασμό, την επιστημονική συγκρότηση, την τόλμη, την παραγωγή νέων ιδεών, τη γνώση και αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και διάχυσης της ενημέρωσης. Με κοινό για όλους κριτήριο την αγάπη για την Εύξεινο Λέσχη, τον σεβασμό στην ιστορία και στις παραδόσεις της, τη φροντίδα για το μέλλον της και το ενδιαφέρον τους για τα κοινά των Ποντίων.

Σε αυτή την πρόκληση αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε διαθέτοντας τις δυνάμεις μας στην επίτευξη του διπλού στόχου, αφενός να προετοιμάσουμε την ομαλή παράδοση της σκυτάλης σε ανανεωμένο διοικητικό δυναμικό, ώριμο και ικανό να την παραλάβει και, αφετέρου, να επιβεβαιώσει η Εύξεινος Λέσχη, μέσα από τη λειτουργία και τις δράσεις της, την ιστορική της πρωτοπορία και τη μητροπολιτική της θέση ανάμεσα σε όλα τα ποντιακά σωματεία.

Το σχήμα, με το οποίο θα συμμετάσχουμε στις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου για την εκλογή του νέου ενδεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου, με τριετή θητεία, αποτελούν οι:

1. Λυσαρίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός, πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης
2. Αποστολίδης Κώστας, επίτ. δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης
3. Αραβοπούλου Σοφία, δικηγόρος
4. Καλογερίδου Ράνια, Δρ Φιλοσοφίας, εκπαιδευτικός
5. Κοτανίδης Νίκος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, φοιτητής Νομικής ΑΠΘ
6. Κυριακίδης Θεοδόσης, πτυχιούχος Θεολογίας ΑΠΘ, Δρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
7. Μεντεσίδου Ανατολή, δικηγόρος, υποψ. Διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ.
8. Παυλίδου Ξένια, αρχιτέκτων-μηχανικός
9. Πετανίδης Χρήστος, αντιστράτηγος ΠΣ ε.α.
10. Τσακαλίδης Παύλος, Δρ Μουσικής, συνθέτης, μαέστρος
11. Χατζηκυριακίδης Κυριάκος, Δρ Ιστορίας ΑΠΘ