Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Παραίτηση μελών Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της ΠΟΕ

Παραίτηση μελών Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της ΠΟΕ
Παραίτηση μελών Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της ΠΟΕ

Συνέχεια παραιτήσεων στην ΠΟΕ καθώς μετά τις παραιτήσεις 9 μελών του Δ.Σ. της ΠΟΕ, σειρά έχουν 3 μέλη του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της ΠΟΕ.

Αναλυτικά η επιστολή της παραίτησης έχει ως εξής:

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας επιθυμούμε να ενημερώσουμε την παραίτηση μας από την θέση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σ.Πο.Σ..Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα αναφορικά με την επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19/5, όπου τελικά αποφασίστηκε η διενέργεια ξεχωριστών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη με πλειοψηφία από το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

Η μη κοινή απόδοση τιμής στους γενοκτονημένους Έλληνες του Πόντου, τους άταφους προπάτορές μας, συνιστά εκκλησιαστικό ατόπημα και πολιτικά αποτελεί αστοχία. Την ίδια στιγμή προγραμματίστηκε κοινή εκδήλωση στον Πειραιά μαζί με αυτούς εναντίων των οποίων καταφέρθηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. Αυτή η πράξη συνιστά τόσο προσβολή της προσωπικής μας ηθικής, όσο και όνειδος για την εικόνα της ίδιας της Π.Ο.Ε.

Επιπλέον, στο μικρό αυτό διάστημα της ενασχόλησής μας με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Σ.Πο.Σ. μας δόθηκε η δυνατότητα να καταλάβουμε ότι δυστυχώς καμία προσπάθεια για ενότητα του χώρου δεν μπορεί να επιτευχθεί υπό αυτές τις συνθήκες που επικρατούν ακόμα και μέσα στην ίδια την Π.Ο.Ε. Ιδιαίτερα το Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας αντιμετώπισε εξ αρχής σοβαρά προβλήματα καθώς ορισμένα μέλη του συστηματικά απουσίαζαν από τα περιφερειακά συμβούλια, αλλά και όταν ήταν παρόντα δημιουργούσαν ένταση και αντιδρούσαν με τρόπο ανεπίτρεπτο και κατακριτέο.

Τέλος θα περιμέναμε από εσάς κ. Πρόεδρε της Π.Ο.Ε. να πάρετε θέση απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκε ο Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. π. Βασίλειος Τσουφλίδης από κύκλους φίλα προσκείμενους στο πρόσωπό σας, αλλά και από τις διοικήσεις άλλων τοπικών συλλόγων. Αντ΄ αυτού τηρήσατε όλο αυτό το διάστημα «σιγήν ιχθύος», συνεπώς θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι επιδοκιμάζετε τέτοιες συμπεριφορές.

Είμαστε σε αναμονή ορισμού ημερομηνίας παράδοσης και παραλαβής των Βιβλίων της Γραμματείας καθώς και ό,τι σχετίζεται με το Ταμείο του Σ.Πο.Σ.
- Μαχαιρίδου Σοφία, Γραμματέας του Σ.Πο.Σ.
- Αγάπιος Φιλοκώστας, Ταμίας του Σ.Πο.Σ.
- Παπαδοπούλου Θεοδώρα, μέλος Π.Σ. του Σ.Πο.Σ.

Σχετικά θέματα

- Ηχηρή παραίτηση - βόμβα στην ΠΟΕ - Ποιοι παραιτούνται και γιατί