Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ενωτικό κλίμα στο 20ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων (Video)

Ενωτικό κλίμα στο 20ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
Ενωτικό κλίμα στο 20ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Με σημαντικές παρουσίες άνοιξε η αυλαία στο 20ο συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Γιώργου Τανιμανίδη με θέμα «Παναγία Σουμελά 1951-2018 Εξήντα επτά χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον Ελλαδικό χώρο»

Μετά την ιστορική αναφορά, ο κ. Τανιμανίδης απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα ποντιακά και φιλιποντιακά σωματεία για μια κοινή εκδήλωση μνήμης το 2019, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση αυτή, όπως είπε, θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο οι ιερές εικόνες της παναγίας Σουμελά, του Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγ. Ιωάνη Βαζελώνος.

Ο κ. Τανιμανίδης έκανε λόγο και για κάποιους «αμετανόητους» οι οποίοι, όπως είπε, «νομίζουν ότι με ρεσάλτα θα διαλύσουν αυτό το χώρο»

Πάντως απηύθυνε κάλεσμα ενωτικό προς όλα τα Ποντιακά Σωματεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν στην ΠΟΠΣ ή στην ΠΟΕ.

Ο π. Αθηναγόρας μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης κ.κ. Παντελεήμονα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Τσιρώνης, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελλής, ο αντιδήμαρχος Βέροιας, Γιώργος Σοφιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών και μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Γιάννης Μωυσιάδης και η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου.

Παρέστησαν επίσης οι Δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμαριάς, Στεφανία Τανιμανίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος

Από την οργανωτική επιτροπή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Σωματείου, Γιώργο Τανιμανίδη.

Ακολούθησε δρώμενο στον ανοιχτό χώρο, δίπλα στον Ιερό Ναό, από την Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος, αφιερωμένο στην γυναίκα του Πόντου.


Πηγή: VeriaNet