Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ποντιακό master chef, το 4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας (Φωτο)

Ποντιακό master chef, το 4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας
Ποντιακό master chef, το 4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

του Διονύση Βοργιά

Με το πλέον καθιερωμένο "ποντιακό master chef", το 4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας, κορυφώθηκαν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις Αγίας Μαρίνας, στο Θρυλόριο του Δήμου Κομοτηνής, που φέρουν τίτλο "παρακάθ κι αροθυμίας".

Το 4ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας με θέμα "δώρο φύσης, τέχνη γεύσης, η μαγειρική", συνέχισε την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και τη συμμετοχή 16 ποντιακών Σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε θεατρική μονόπρακτη Ποντιακή κωμωδία της Γιούλης Γεωργιάδου «Τη  Πατρίδας πα τα ΦΑΪΑ, Ελλένεκαείν’!» σε σκηνοθεσία Σάββα Σαλπιγγίδη. Έπαιξαν οι: Γιούλη Γεωργιάδου, Δήμητρα Γκουτουσάκη, Γιάννης Τσούλφας.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ στο δημοτικό σχολείου Θρυλορίου, όπου πραγματοποιήθηκε παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με τον Κώστα Θεοδοσιάδη στο τραγούδι και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη στη λύρα. Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει με την υποδοχή της ιερής εικόνας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό, εδώ.

Πηγή: Χρόνος