Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, οι "Ακρίτες του Πόντου"

Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, οι "Ακρίτες του Πόντου"
Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, οι "Ακρίτες του Πόντου"

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Χρήστου Χρυσανθόπουλου το μουσικό εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου", τίμησε τη μνήμη του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου 2018, με μια εκδήλωση αντάξια του ήθους και της αξίας του. Ήταν όλοι εκεί!

Στο γεμάτο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης», η οικογένεια του, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και απλός κόσμος που τον αγάπησε. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ακριτών, Κώστας Παπαδόπουλος, εισάγοντας το κοινό στο αφιέρωμα. Ακολούθησε σύντομο βίντεο με τον καθηγητή νευροχειρουργικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Σελβιαρίδη, επιστήθιο φίλο του αείμνηστου Χρήστου Χρυσανθόπουλου. Ο κύριος Σελβιαρίδης, που δεν μπόρεσε να είναι παρών στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, μίλησε με θέρμη για τον αγαπητό του φίλο, παραθέτοντας σημαντικά και όμορφα περιστατικά από τη ζωή του Χρήστου Χρυσανθόπουλου. Αμέσως μετά ξεκίνησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης. Οι Στάθης Νικολαΐδης και Γιώργος Στεφανίδης, συνάδελφοι και φίλοι του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, μάγεψαν το κοινό, ερμηνεύοντας με θέρμη τα τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κόσμος σιγοτραγουδούσε μαζί με τους ερμηνευτές.

Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, οι "Ακρίτες του Πόντου"

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθησαν όταν στο τέλος της εκδήλωσης, ο αδελφός του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, Κώστας, που ήρθε από την Γερμανία, με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε τιμητική πλακέτα εις μνήμην του αδελφού του, από τον πρόεδρο του συλλόγου. Ο Κώστας Χρυσανθόπουλος μίλησε από καρδιάς για τον αδελφό του Χρήστο, θυμίζοντας σε όλους μας την μοναδική ποιότητα του χαρακτήρα του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η οικογένεια του Χρήστου Χρυσανθόπουλου (η γυναίκα του και οι κόρες του, τα εγγόνια του, τα αδέλφια του και αρκετοί συγγενείς του), η γυναίκα του αγαπητού του φίλου Χρήστου Αντωνιάδη, Κική, εκπρόσωποι του Δήμου Παύλου Μελά, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Μωυσίδης, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και απλός κόσμος που λάτρεψε τον σπάνιο αυτό Πόντιο καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
- Κώστας Σιώπης, κλαρίνο,
- Τάσος Κωνσταντινίδης, ακορντεόν,
- Χάρης Παπαδόπουλος, νέϊ,
- Χάρης Πορφυρίδης, λαούτο,
- Χρήστος Τρέβλας, ταμπουράς,
- Αθανάσιος Κουζουκάκης, κρουστά,
- Γιάννης Κουτσάκης, κρουστά,
- Γιώργος Ψωμιάδης, κρουστά,
και 12μελής ομάδα της Σχολής Λύρας «Ορφέας» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χρυσανθόπουλου, οι "Ακρίτες του Πόντου"

Μουσική επιμέλεια, λύρα: Γιώργος Πουλαντσακλής.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα με τίτλο, «Χρήστος Χρυσανθόπουλος», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του Μουσικού Χειμώνα 2018-2019 που επιμελείται το μουσικό εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου".

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να δείτε εδώ.