Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕ: Οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας απηχούν το σύνολο των Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής

ΠΟΕ: Οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας απηχούν το σύνολο των Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής
ΠΟΕ: Οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας απηχούν το σύνολο των Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής

Την ικανοποίηση της, εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την τοποθέτηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου, για τη Γενοκτονία στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία.

Στην ανακοίνωση της η Παμποντιακή Ομοσπονδία τονίζει ότι για πολλοστή φορά η Αυτού Εξοχότητα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Οι δηλώσεις του, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αρμενία, δεν μπορούν παρά να απηχούν το σύνολο των Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής αλλά και το σύνολο του προσφυγικού ελληνισμού. Οι διαχρονικές δημόσιες τοποθετήσεις του, και μάλιστα στα πλαίσια της επισήμου άσκησης των καθηκόντων του, καταδεικνύουν το βαθύτερο ενδιαφέρον για ένα ζήτημα παναθρώπινο, ιδιαίτερα το έτος της εκατονταετίας από την Γενοκτονία των προγόνων μας. Τούτο καθίσταται ακόμη περισσότερο προφανές με την θετική του ανταπόκριση στο αίτημα της ΠΟΕ να τεθεί υπό την αιγίδα του το Διεθνές Συνέδριο κατά του εγκλήματος της Γενοκτονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκπεφρασμένη δυναμική του αγώνα μας για την διεθνοποίηση του ζητήματος και η συστράτευση σε αυτόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, για πρώτη φόρα μετά την αναγνώριση του 1994, αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλας και η ίδια η Βουλή συνδράμει τον αγώνα και εμπράκτως στηρίζει τις προσπάθειες θέτοντας το Διεθνές Συνέδριο υπό την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Ευελπιστούμε πως το Διεθνές Συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στον αγώνα μας για την διεθνοποίηση του ζητήματα, κλείνει η ανακοίνωση της ΠΟΕ.