Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Διάλεξη για το "Πολιτισμικό Τραύμα" στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών

Διάλεξη για το "Πολιτισμικό Τραύμα" στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών
Διάλεξη για το "Πολιτισμικό Τραύμα" στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών

Στο μάθημα ΙΕΑ 301 της Έδρας Ποντιακών Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, καλεσμένος ο καθηγητής Συγκριτικής Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού (Τμήμα Κοινωνιολογίας/Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μανούσος Μαραγκουδάκης για το "Πολιτισμικό Τραύμα". Πώς επηρεάζει την κοινωνική διαδικασία, και για ποιο λόγο γίνεται όλο και πιο σημαντικό στη συγκρότηση της κοινωνικής ταυτότητας αλλά και των διεθνών σχέσεων;

Η διάλεξη (στις 19.30, αίθουσα 111, νέου κτηρίου ΦΛΣ ΑΠΘ) δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και μας καλεί να αναστοχαστούμε στη διαμόρφωση και την πορεία των ελληνικών πολιτισμικών τραυμάτων και πώς έχουν επιδράσει πάνω στην σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.

Η διάλεξη πραγματοποιείται σε συνέχεια της συμμετοχής τού επιστημονικού συνεργάτη της Έδρας (δρος Θεοδόση Κυριακίδη) στο Θερινό Σχολείο στη Λέσβο (2019), με θέμα «Η θρησκευτική πλευρά του πολιτισμικού τραύματος» (Γενοκτονία/πολιτισμικό Τραύμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, των ελληνορθόδοξων πληθυσμών του μικρασιατικού χώρου και των Γιεζίντι του Β. Ιράκ).

Σχετικά θέματα