Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ψηφιακά πραγματοποιήθηκε το φετινό Φεστιβάλ της Ποντιακής νεολαίας σε ΗΠΑ - Καναδά (Video)

Ψηφιακά πραγματοποιήθηκε το φετινό Φεστιβάλ της Ποντιακής νεολαίας σε ΗΠΑ - Καναδά
Ψηφιακά πραγματοποιήθηκε το φετινό Φεστιβάλ της Ποντιακής νεολαίας σε ΗΠΑ - Καναδά

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και στις δύο χώρες, επέβαλε στους νέους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά να διοργανώσουν και να παρουσιάσουν τα δρώμενα του φεστιβάλ τους διαδικτυακά. Εκπρόσωποι από τα τμήματα νεολαίας της Ομοσπονδίας έβαλαν τα δυνατά τους και έφτιαξαν ένα βίντεο γεμάτο Ποντιακή παράδοση.

«Εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλα τα μέλη μας και σε όλο τον απανταχού ποντιακό ελληνισμό. Το 2020 μας έφερε πολλές δυσκολίες, στερηθήκαμε την προσωπική επαφή με τους αγαπημένους μας, τις συγκεντρώσεις μας, τα γλέντια μας. Οι συνθήκες φέτος δεν επέτρεψαν να γίνει το Φεστιβάλ Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά που κάθε καλοκαίρι περιμένουμε με χαρά και αγωνία. Γι’ αυτό και τα παιδιά, η νεολαία της Ομοσπονδίας μας, αποφάσισαν να μας κάνουν ένα δώρο. Σκέφτηκαν να κάνουν το φεστιβάλ μέσω διαδικτύου» ανέφερε μεταξύ άλλων   ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τσιλφίδης.


Όσοι παρακολούθησαν διαδικτυακό Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική, τραγούδια, χορούς, συνταγές, ήθη και έθιμα του Πόντου από την νεολαία της Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά.

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο “Παναγία Σουμελά” σχετικά με την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης ανέφερε τα εξής: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Χριστίνα και Άννα Κοτσαμποϊκίδου μαζί με την ομάδα τους που οργάνωσαν το πρώτο φεστιβάλ νεολαίας μέσω ίντερνετ. Μπράβο στο υπέροχο χορευτικό μας συγκρότημα που συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους! Μπράβο σε όλους και στα παιδιά μας!”