Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Την 3η Πολυθεματική Έκθεση πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας

Την 3η Πολυθεματική Έκθεση πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας
Την 3η Πολυθεματική Έκθεση πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην 3η Πολυθεματική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αστική Σχολή Κατερίνης από τις 21 έως 28 Απριλίου 2024.

Πρόγραμμα

Κυριακή 21 Απριλίου 2024, 20:30

Ομιλία: "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και νέες αρχειακές πηγές" από τον κ. Θεοδόση Κυριακίδη, Επιστημονικό Συνεργάτη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ & Επισκέπτη Λέκτορα Διεθνούς και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Παρέμβαση θα κάνει ο κ. Σάββας Κοκτζόγλου από την Αμερική, συγγραφέας του βιβλίου: "Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα ημερολόγια πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού"

Τμήματα Χορωδίας & Λύρας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας - Παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και μελωδίες του Πόντου.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 20:30

Ομιλία: "Η μουσική του Πόντου, από τις απαρχές της έως τα μέσα του 20ου αιώνα" από τον κ. Γιάννη Τσανασίδη, Υποψήφιο διδάκτορα τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.

Μουσικό ταξίδι στον Πόντο - Ποντιακές παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια από το μουσικό σχήμα "Λεφτοκάρυα"
Τραγούδι: Νατάσα Τσακηρίδου, Λύρα: Γιάννης Τσανασίδης,
Πολίτικο λαούτο και Ταμπουρά Ιάκωβος Μωυσιάδης.

Τα «Λεφτοκάρυα», που στην ποντιακή διάλεκτο είναι τα φουντούκια, δημιουργήθηκαν το 2017 γύρω από τον πυρήνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 20:30

Ομιλία: "Ρωμαίϊκα Τραγωδίας: Ποντιακή μουσική, κράτος και πολιτική στην Τουρκία", από τον κ. Νίκο Μιχαηλίδη, Δρ.Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Πρίνστον, ΗΠΑ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.