Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών» τίμησε τον καθηγητή Τρ. Κωτόπουλο

Η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών» τίμησε τον καθηγητή Τρ. Κωτόπουλο
Η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών» τίμησε τον καθηγητή Τρ. Κωτόπουλο

Τιμητική εκδήλωση για τον πανεπιστημιακό καθηγητή και ποιητή Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο διοργάνωσε η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών» σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς φοιτητές του. Επί 12 χρόνια διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εμπλουτίζοντάς το συνεχώς με δράσεις και κατευθύνσεις, συνέδρια και φεστιβάλ. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά νέο με θέμα την «Ιστορία και Συγγραφή της ποντιακής λογοτεχνίας».

Μαθητές, συνεργάτες μα πάνω απ’ όλα φίλοι του μιλούν από σκηνής για το πολύπλευρο έργο του. Όχι μόνο το λογοτεχνικό, αλλά της έρευνας και της διδασκαλίας. Είναι αυτός που καθιέρωσε τη δημιουργική γραφή στην Ελλάδα σε μεταπτυχιακό και αργότερα προπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα, μέσα στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τώρα κάνει ένα ακόμα βήμα.

Ο ίδιος μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ και τις εκπομπές “Δίγαμμα “και “Γραφή καθαρή” έδειξε ποιητές και δημιουργική γραφή μα και το πώς η μια τέχνη χωνεύεται στην άλλη γεννώντας την κουλτούρα του τόπου και της στιγμής.

Πηγή: ΕΡΤ