![]() |
| Καλαμαριά: Συνεργασία του Δήμου με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών για νέες συνεργασίες |
Με ιδιαίτερη χαρά η Δήμαρχος Καλαμαριάς υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, το οποίο πραγματοποίησε την εισαγωγική του συνεδρίαση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του εκπαιδευτικού έτους 2026–2027.
Στη διάρκεια της συνάντησής η Χρύσα Αράπογλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Σύνδεσμο για το σχεδιασμό του για τη νέα χρονιά: εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες και σεμινάρια, δράσεις για την Ποντιακή διάλεκτο και ιστορία, συνεργασίες με πανεπιστήμια, Δήμους και εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και πρωτοβουλίες μνήμης και πολιτισμού.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η κοινή πρόθεση να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμαριάς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, δημιουργώντας ένα σταθερό πλαίσιο για κοινές δράσεις και συνέργειες με ουσιαστικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό αποτύπωμα.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Κώστας Ανθόπουλος, Κώστας Αβραμίδης, Γιούλη Γεωργιάδου, Γιώτα Ιωακειμίδου, Γιάννης Καϊλάρης, Μιχάλης Καραβέλας, Γιάννης Λαζαρίδης, Γρηγόριος Πουγαρίδης και Φρόσω Χαραλαμπίδου.
Η ιστορική μνήμη δεν είναι μόνο υπόθεση του παρελθόντος. Είναι γνώση, παιδεία και ευθύνη για το μέλλον.
