Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»


Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»


Την πρώτη για το 2008 εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε την Κυριακή ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Συλλόγου στην πλατεία Μυλαυλάκου, δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Σάββα στην οποία συνέβαλε το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και κατάλληλοι ιατροί του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Όπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος του τμήματος Αιμοδοσίας του Συλλόγου κ. Γεώργιος Αραβίδης, η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνει η «Παναγία Σουμελά» δύο φορές το χρόνο αποτελεί την κορυφαία κοινωνική εκδήλωση. Ήδη, ο Σύλλογος, χάρη στην αθρόα συμμετοχή του κόσμου έχει απόθεμα 100 φιαλών αίματος, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Αραβίδης, το θετικό στοιχείο είναι ότι κάθε φορά σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία υπάρχουν νέοι αιμοδότες.

Παραθέτοντας κάποια στατιστικά στοιχεία, ο υπεύθυνος του τμήματος αιμοδοσίας είπε πως «εάν όλοι οι υγιείς πολίτες προσέφεραν μία φορά στα 8 χρόνια περίπου λίγο αίμα θα καλύπτονταν οι ετήσιες ανάγκες στην Ελλάδα, που ανέρχονται σε 650.000 μονάδες αίματος. Ακόμη εάν μόνο το 6% των συμπολιτών μας έδινε αίμα, δεν θα παρίστατο ανάγκη εισαγωγής αίματος από το εξωτερικό. Η προσφορά αίματος είναι η εκδήλωση κοινωνικού και ηθικού χρέους. Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι επιτακτικό καθήκον. Είναι δώρο ζωής».

Τέλος, ο έτερος υπεύθυνος του τμήματος αιμοδοσίας του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» κ. Γιώργος Κακουλίδης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα, εκπροσωπόντας το Δ.Σ. του Συλλόγου, το Π.Κ. ΟΤΕ Κατερίνης για την προσφορά χρηματικού ποσού για την προχθεσινή αιμοδοσία.


ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
Ηλιουπόλεως 40, Μυλαύλακος
Κατερίνη
Τ.Κ. 60100
Τηλ. - Φαξ: 2351021596
www.soumela.gr
panagiasoumela@freemail.gr