Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

12α Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα

Ήχοι και χορούς από τον Πόντο πλημμύρισαν το προηγούμενο τριήμερο τον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα που διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά η Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 25 και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και παράλληλα δρώμενα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Αντώνης Καρπούζας, Κώστας Κουκοδήμος και Γιάννης Αμοιρίδης, ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθος κόσμου.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή με παραδοσιακούς χορούς του πόντου από τα τμήματα της Ένωσης Ποντίων, ενώ η βραδιά έκλεισε με συναυλία ποντιακής μουσικής

Το Σάββατο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας και η βραδιά ολοκληρώθηκε επίσης με συναυλία ποντιακής μουσικής.

Την Κυριακή, τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιελάμβανε τη Γιορτή Νεολαίας, παραδοσιακούς χορούς του Πόντου από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων, βράβευση αριστούχων μαθητών της Ένωσης Ποντίων Ν. Πιερίας και συναυλία ποντιακής μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων καθώς καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το τμήμα Εικαστικών της Ένωσης Ποντίων Νομού Πιερίας, Έκθεση βιβλίου του βιβλιοπωλείου "ΝΕΣΤΩΡ", Έκθεση φωτογραφίας Πόντου της Ένωσης Ποντίων Νομού Πιερίας, Έκθεση ψηφιδωτού από το τμήμα ψηφιδωτού της Ένωσης Ποντίων Νομού Πιερίας και τέλος Έκθεση CD Ποντιακής μουσικής από το Δισκοπωλείο "ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ".