Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Γλέντι και διασκέδαση στα «Θερινά Παλαγίας»

Το έναυσμα στους τοπικούς άρχοντες ώστε να επισκεφτούν τον οικισμό της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης και να δούνε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δίνει για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μέγας Αλέξανδρος» της περιοχής, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνονται τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Θερινά Παλαγίας», στις οποίες θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα από διαφορετικά κομμάτια της πολιτιστικής μας παράδοσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιάννη Αναστασιάδη, οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις έχουν ως σκοπό να φέρουν τον κόσμο του Έβρου και όχι μόνο, κοντά στον οικισμό γλεντώντας και διασκεδάζοντας. «Το τριήμερο έχει ως σκοπό να φέρει τον κόσμο κοντά στον οικισμό της Παλαγίας να γιορτάσει τη μνήμη του Αγίου, να γλεντήσει αλλά και να έρθουν οι άρχοντες του τόπου ώστε να δούνε από κοντά τα προβλήματα της περιοχής, με την ελπίδα να τους ευαισθητοποιήσουμε λίγο παραπάνω» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς που έχουν κυρίως ως στόχο να φέρουν τους νέους ανθρώπους κοντά στα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας. Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης ποντιακών χωρών, ραδιοφωνικής ιστοσελίδας, τμήμα εκμάθησης λύρας, ποντιακού τραγουδιού και εκδίδει κάθε μήνα εφημερίδα με τα δρώμενα της περιοχής. Αναφερόμενος ο κ. Αναστασιάδης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής τόνισε την επικινδυνότητα του δρόμου που συνδέει τον οικισμό με την Αλεξανδρούπολη, την στασιμότητα που παρατηρείται στον πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής αλλά και σε μια σειρά από μικροπροβλήματα της καθημερινότητας. «Ο οικισμός αντιμετωπίζει αρκετά και γνωστά προβλήματα, όπως είναι ο δρόμος που ενώνει την Παλαγία με την Αλεξανδρούπολη, το πολεοδομικό σχέδιο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και διάφορα άλλα μικροπροβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Όλα αυτά οφείλονται κυρίως στη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008
Μεγάλο ποντιακό γλέντι στο γήπεδο της Παλαγίας με τους καλλιτέχνες, Δημήτρη Καρασαββίδη, Δημήτρη Πιπερίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη, Κώστα Σωτηρίου, Νίκο Παπαδόπουλο και Γεύση Τουλουμίδου.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008
Γλέντι στην πλατεία της Παλαγίας με μεγάλη λαϊκή και θρακιώτικη ορχήστρα και την φιλική συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων, Πετρωτών και Μαΐστρου.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008
Μουσικο-χορευτική εκδήλωση στο κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή των συγκροτημάτων Παλαγίας (ποντιακά), Πετρωτών (θρακιώτικα), και Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ
ΠΑΛΑΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τ.Κ.68100
Τηλ. 2551032949