Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Στη Νεάπολη πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού η Βαλκανική Πλατεία, η πιο σημαντική σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Νεάπολης, μια γιορτή του Πολιτισμού με συμμετοχές από όλες τις χώρες της Βαλκανικής, που καθιερώθηκε σαν θεσμός έπειτα από τη θερμή ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης, "καταλαμβάνοντας" κάθε χρόνο μεγαλύτερη έκταση, με εκδηλώσεις εκτός Νεάπολης, στην πόλη και το Νομό της Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός συνόρων και αποτελεί πλέον έναν πετυχημένο θεσμό με πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής μέσω της κουλτούρας τους έτσι ώστε να προωθηθεί η ιδέα της ειρήνης στον ευαίσθητο αυτό χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής που προσανατολίζονται σ' ένα κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον.

Κάθε χρόνο ολόκληρη η Νεάπολη μεταβάλλεται σε μία πλατεία, μία πλατεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά των Βαλκανίων.

Έτσι και φέτος από τις 1-9-2008 έως 7-9-2008 ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις της βαλκανικής πλατείας εκθέτοντας, παραδοσιακές φορεσιές και παραδοσιακά ποντιακά αντικείμενα.

Χαρά μας θα ήταν να σας δούμε από κοντά!




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Λόρδου Βύρωνα 21, Νεάπολη
Τ.Κ. 56728
Τηλ. - Fax: 2310632146
www.pontioineapolis.gr

spontionneapolis@yahoo.gr