Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Άρωμα ανατολής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ένωσης Ποντίων

Ξεχωριστή βραδιά αποτέλεσε η μουσική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας την περασμένη Τρίτη, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία του Μανώλη Παργεντάκη και του μουσικού σχήματος «ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ... Ο ΗΧΟΣ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παραδοσιακές μελωδίες, κορυφαίες στιγμές του έντεχνου ρεπερτορίου και συνθέσεις του Μανώλη Παργεντάκη, που αποδόθηκαν μοναδικά με όργανα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η συναυλία που έγινε σε κλίμα και ατμόσφαιρα Ανατολής «ντύθηκε»αρμονικά από τις ερμηνείες της Έφης Λεωνίδου και την εξαιρετική παρουσία των μουσικών του σχήματος επί σκηνής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Αντιδήμαρχο πολιτισμού Άννα Αθανασάκη και την Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαΐρα Λαζαρίδου, που όπως τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Αποδεικνύεται ότι τα παραδοσιακά όργανα του Μανώλη Παργεντάκη, είναι μία συλλογή που δεν εντάσσεται στα στενά πλαίσια του όρου, δεν είναι ξεχασμένα στη γωνία άψυχα αντικείμενα, αλλά έχουν κυρίως χρηστικό χαρακτήρα».