Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η πίτα της Ένωσης Ποντίων Μελλισίων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε, στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του, αίθουσα τελετών του κτηρίου του επί της Π. Τσαλδάρη στα Μελίσσια, η δραστήρια . Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν τόσο στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, όσο και στην απώλεια του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ζαφειρόπουλου.

Τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου καλωσόρισε και απηύθυνε τις σχετικές ευχές ο γ. γραμματέας του Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

Μετά την τελετή της κοπής της πίτας από τον ιερέα και το δ.σ. του συλλόγου, τη σκυτάλη στο βήμα πήρε ο δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος τόνισε ότι το 2008 ήταν μια δύσκολη χρονιά, ευχόμενος παράλληλα το 2009 να είναι καλύτερο, ενώ αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στον σύλλογο Ποντίων: «Σε αυτούς τους καιρούς, όποιος προσφέρει ανιδιοτελώς στην παράδοση και τον πολιτισμό είναι φάρος», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Την ευχή να μην ξαναέρθει το 2008 έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τουγουντζόγλου, ενώ αναφορά στην Παλαιστίνη και ευχές για πραγματική ειρήνη σε όλο τον κόσμο έστειλε η δημοτική σύμβουλος Ραλλού Τραγέλλη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ∆.Σ. Μελισσίων ∆ημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ζαφειρόπουλου. Επιπρόσθετα, αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλους τους πρόσφυγες, «μιας και οι Πόντιοι ξέρουν πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στη νέα γενιά, «η οποία προωθεί την αμφισβήτηση και τις αλλαγές».

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μούστρης έκανε λόγο για «κακούς οιωνούς»: «Λίγο μακριά μας χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου. Εδώ, με τον ερχομό του 2009, είχαμε την απώλεια του Γιώργου Ζαφειρόπουλου. Στη μνήμη του αφιερώνω το κομμάτι», ήταν η σχετική αναφορά του.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκατζόλης ευχήθηκε «υγεία και ειρήνη», ενώ αφιέρωσε το κομμάτι του στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Καλή χρονιά» ευχήθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Λάζος και Βασίλης Κωστόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Κωστόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κρουστάλης αφιέρωσε το κομμάτι του στον δάσκαλο και στους χορευτές του ποντιακού συλλόγου, ενώ ευχές για υγεία και αγάπη απηύθυνε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μελίσσια-Αναγέννηση» Νίκος Τόλιος.

Ευχές διατύπωσαν τέλος και εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων Ποντίων. Ακολούθησε λαχειοφόρος κλήρωση και χοροί από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, ενώ «για την ιστορία», το φλουρί «έπεσε» στον δημοτικό σύμβουλο Φώτη Χρυσικό.