Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ενώνοντας το χθες με το σήμερα

Αφιερωμένο στα χορευτικά του τμήματα είναι το ημερολόγιο του Συλλόγου Ποντίων Σαππών «Τα Κασσιτερά». Μια προσπάθεια που όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Μαυρίδης «έχει σαν στόχο να δώσει χαρά ιδιαίτερα στα νέα παιδιά μέλη των χορευτικών του τμημάτων και να αποτελέσει κίνητρο για μεγαλύτερη διάθεση συμμετοχής από μέρους τους. Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στα χορευτικά για να δείξουμε όμως και τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο ιδιαίτερα χάρη στις προσπάθειες του χοροδιδασκάλου Στέλιου Νικολάου, που δεν περιορίζεται μόνο στην εκμάθηση των χορών αλλά εμβαθύνει γενικότερα στον πολιτισμό της περιοχής Γαρέσαρι από όπου ήρθαν οι πρόγονοί μας.

Πέρα όμως από τις φωτογραφίες με τα χορευτικά επελέγησαν και φωτογραφίες με φορεσιές του χθες και του σήμερα σε μια προσπάθεια να ενώσουμε το παρελθόν με το παρόν».

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος λειτουργεί εφτά τμήματα παραδοσιακών χορών με παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αριθμούν τα 120 μέλη σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Σαπών.