Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Οι Ακρίτες", στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος» στην Οινούσα Σερρών.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Η νέα γενιά ,το νέο αίμα του συλλόγου, ξεκίνησε το χορευτικό πρόγραμμα δίνοντας την αίσθηση και πεποίθηση ότι θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν την παράδοση . Στη συνέχεια το μεγάλο χορευτικό και στο τέλος το τακτικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από τις περιοχές του Καρς και της Τραπεζούντας.

Οι καλλιτέχνες Ιακωβίδης Λάζος και Ξενίδης Κώστας στο τραγούδι, οι λυράρηδες Τσακλίδης Κώστας και Γαργαϊτίδης Μάκης, ο Ζαραφίδης Χρήστος και Κατής Στάθης στο νταούλι, ο Γιάννης Ξανθόπουλος στο κλαρίνο, στα πλήκτρα ο Γρηγόρης Αλεξανδρίδης και ο εννιάχρονος πλέον Χριστοφορίδης Γιάννης απογείωσαν τους παρευρισκόμενους με τις ποντιακές τους μελωδίες και ανέβασαν την διασκέδαση στην κορυφή.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Νομού Σερρών, εκπρόσωπος του Νομάρχη Σερρών, εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως, εκπρόσωπος της 10ης Ταξιαρχίας, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η βραδιά πραγματικότητα με την προσωπική και οικονομική τους εργασία και βοήθεια και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε με το ίδιο κέφι και μεράκι για την επόμενη χρονιά.






Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Ακρίτες"

Επτάμυλοι Σερρών

Τ.Κ. 62100

Τηλ. & Fax: 2321058522

www.akritesserron.gr
akritesserron@yahoo.gr