Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων
Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
Λάκκωμα Χαλκιδικής
Τ.Κ. 63080
Τηλ. & Fax:2399051560

Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12 π.μ. στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας η 10η Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. (Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος) παρουσία της Δημάρχου Χαρούλα Ουσουρτζόγλου – Γεωργιάδη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόπουλου και των Πολιτιστικών Συλλόγων της δύναμης του Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

● Το 5ο Συναπάντημα Νεολαίας της Π.Ο.Ε. (να πραγματοποιηθεί ή στον Πόντο ή στα παράλια της Κατερίνης) προτάθηκε όμως και ο Ν. Ημαθίας για να φιλοξενήσει το συναπάντημα Νεολαίας που θα συμμετέχουν τουλάχιστον 400 νέοι και νέες.

● Η Π.Ο.Ε. και ο Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας συνεχίζει μετά από τον πρώτο ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ που έχει οργανώσει για την διάσωση της Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας να συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνει για την ψηφιοποίηση των βιβλίων και θα είναι πάντα στο πλευρό τους για ότι χρειαστεί για την διάσωση και διατήρηση των βιβλίων που είναι κληρονομιά όλου του Ποντιακού Ελληνισμού και έτσι πρέπει να το δούνε όλοι.

● Παράλληλα το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας κατέθεσε ψήφισμα όλων των Συλλόγων του Νομού Ημαθίας με πρωτοβουλία της να γίνει θεσμός, την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όλοι να δίνουν αίμα (για το αίμα που χάθηκε) και να προβούν σε δεντροφύτευση (μια ρίζα για τη ρίζα μας), οι απανταχού πόντιοι και όχι μόνο αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να το εντάξουν στις εκδηλώσεις τους.

● Προετοιμασία των θεσμικών εκδηλώσεων του Σ.Πο.Σ (φεστιβάλ χορωδιών και μικρών χορευτικών).

● Διοργάνωση Ετήσιου Χορού του Σ.Πο.Σ. στον Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ και την δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου και site – ιστοσελίδας του Σ.Πο.Σ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας.

Τέλος μέσα σε έφορο κλίμα κόπηκε η βασιλόπιτα του Σ.Πο.Σ, ο τυχερός ήταν ο κ. Θόδωρος Αυγίδης από το ΚΙΛΚΙΣ και πήρε ένα μικρό δωράκι από τον πρόεδρο Λ. Σαρβανίδη.


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1
Τ.Κ. 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310227822
FAX: 2310227213
www.poe.org.gr
info@poe.org.gr