Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα «Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού»

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργάνωσε εκδήλωση- παρουσίαση του 12τομου έργου «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» των εκδόσεων ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ.»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά του κ. Γιώργου Ορδουλίδη (ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης) στην Εύξεινο Λέσχη και ιδιαίτερα στην Βιβλιοθήκη, καθώς και στην μεγάλη αξία και σημασία του βιβλίου γενικότερα, κλείνοντας με τα λόγια του Κικέρωνα: « Σπίτι στο οποίο δεν υπάρχουν βιβλία μοιάζει με σώμα στο οποίο δεν υπάρχει ψυχή».

Ακολούθησε χαιρετισμός της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων « ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ» κας Κικής Εμμανουλίδου η οποία τόνισε ότι ο εκδοτικός οίκος μας θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στην Εύξεινο Λέσχη και ιδιαίτερα στην βιβλιοθήκη κάνοντας δε ιδιαίτερη αναφορά στα ιστορικά βιβλία.

Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση της εγκυκλοπαίδειας από τον καθηγητή – συγγραφέα κ. Μαυρίδη Σάββα, ο οποίος με τον μεστό λόγο του κέρδισε το ακροατήριο.

Τέλος οι μαθητές του τμηματος Ποντιακής λύρας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας & Ναούσης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Θεόδωρου Βεροιώτη με τους ήχους της ποντιακής λύρας και τα τραγούδια, ταξίδεψαν το κοινό στις αλησμόνητες Πατρίδες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Μητροπολίτη ο αρχιερατικός επίτροπος Νάουσας π. Ιωακείμ, η Αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Καρυδά Μαρία, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ιωσηφίδου Ίλια και Υφαντίδης Αχιλλέας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, εκπρόσωποι του Στρατού, πρόεδροι εκπολιτιστικών φορέων, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων της περιοχής μας και πλήθος κόσμου.

(Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν την εγκυκλοπαίδεια, μπορούν να απευθύνονται στην βιβλιοθήκη της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ καθημερινά από τις 5.00-9.00μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής τηλ. 2332022577).