Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


«Ανέβζηγος Αροθυμία» από την «Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων»


Αυτό το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 η ραδιοφωνική εκπομπή της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων», «Ανέβζηγος Αροθυμία» θα κάνει αφιέρωμα στο χορό «Σέρρα» – «Πυρρίχιο» και το χορό των μαχαιριών «Πιτσάκ». Φιλοξενούμενος της Λένας Σαββίδου ο γνωστός χοροδιδάσκαλος και ερευνητής κ. Νίκος Ζουρνατζίδης, ο οποίος θα μιλήσει για την ιστορία και την εξέλιξη του χορού στο σήμερα.

Εκτός από το αφιέρωμα «στο χορό των χορών» θα γίνουν αναφορές στο μήνα Φεβρουάριο, στο μύθο του Προμηθέα, στην εορτή του Αγίου Τρύφωνα και τα αμπελουργικά έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, ενώ «την ώρα της Λωξάνδρας» θα παρουσιαστεί μια μικρασιάτικη συνταγή.

Η εκπομπή «Ανέβζηγος Αροθυμία» (Άσβεστη Νοσταλγία) η οποία μεταδίδεται από το Ράδιο πρωινός στους 105,3 κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00 και από το διαδίκτυο στο www.proinosonline.gr πραγματεύεται θέματα που άπτονται του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης και ειδικότερα τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία, τη μουσική, τους χορούς, τους θρύλους και τις παραδόσεις των πολύπαθων αυτών περιοχών.


Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr