Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων
Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
info@psomiadion.gr

Αθήνα 22.01.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Όπως ήδη γνωρίζεται ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων έχει δημιουργήσει, από τον Ιανουάριο του 2004, Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» και στη συνέχεια με το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Μια σημαντική, ουσιαστική και ζωτικής σημασίας προσπάθεια, η οποία βρήκε ανταπόκριση από ελάχιστα μέλη των σωματείων μας και λειτουργεί με τη δική τους στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

Μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί σε 70 περιστατικά συμπατριωτών μας, μελών των σωματείων μας, τα οποία σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους απευθύνθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του συνδέσμου μας και κάλυψαν άμεσα το πρόβλημα εξεύρεσης αίματος για τους ίδιους ή για άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Όπως επίσης γνωρίζετε, οι ανάγκες αίματος καθημερινά είναι πολύ μεγάλες και χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για να μπορεί μία Τράπεζα Αίματος να λειτουργεί, καλύπτοντας και εξυπηρετώντας αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί από το σύνδεσμό μας μια νέα αιμοδοσία τη Δευτέρα 16/02/2009 και ώρα 16:00-20:00, στο Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», Μεγ. Αλεξάνδρου 169 & Καραολή, Αγ. Βαρβάρα.

Επειδή οι τελευταίες αιμοδοσίες που πραγματοποιήσαμε ήταν πολύ μικρές, σε σχέση με τη ζήτηση αίματος, υπάρχει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις συστάσεις που μας έγιναν από το νοσοκομείο, να σταματήσει η λειτουργία της τράπεζας, για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση προς τα Δ.Σ. των σωματείων μας και ιδιαίτερα αυτών που επανειλημμένα έχουν εξυπηρετηθεί από την Τράπεζα Αίματος, να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη νέα αιμοδοσία, για να φροντίσουμε για τη σωστή διοργάνωσή της.

Θεωρώντας ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή στην ανάγκη να χρειαστεί αίμα και να απευθυνθεί στην Τράπεζα Αίματος του συνδέσμου μας και γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι στη σημερινή εποχή να βρεθούν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι για να ανταποκριθούν σε τέτοιες προσπάθειες, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας και στην άμεση κινητοποίησή σας για την όσο το δυνατόν πιο μεγάλη παρουσία αιμοδοτών στη νέα αυτή αιμοδοσία.

Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία