Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕ ΠΟΝΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ

του Γιάννη Δελόγλου

Στους χώρους του αθλητικού κέντρου Rot Weiss της Στουττγάρδης έκοψε την Βασιλόπιτα ο Σύλλογος Ποντίων της πόλεως «Ποντιακή Εστία» διατηρώντας τα έθιμα του τόπου από όπου ξεκίνησε η παράδοση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτριος Οξιζίδης απευθυνόμενος στα παιδιά και τους προσκεκλημένους έκανε αναφορά των δραστηριοτήτων της «Π.Ε.» και στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Ποντιακής καταγωγής Επίσκοπο Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίο που παραβρέθηκε στην γιορτή. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται επίσκοπος σε εκδήλωση του συλλόγου μας και μάλιστα Ποντιακής καταγωγής, τόνισε ο κ. Οξιζίδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η επίτιμος Πρόεδρος της «Π.Ε.» και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον επιχειρηματία – χορηγό κ. Αμανάτη Ταγκαλίδη για την υλική συμπαράσταση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των συλλόγων.

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Βαγγελή αφού ευλόγησαν την Βασιλόπιτα την έκοψαν (μία για το μικρό και μία για το μεγάλο χορευτικό), για να αναδειχθούν τυχερές η Σταυρούλα Χατζηπαλάση και η Ελένη Κυριακίδου.