Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων
Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
info@psomiadion.gr

Αθήνα 05.05.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:

Σάββατο 09/05/2009 και ώρα 9:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Ραγκαβά (κάτω από την Ακρόπολη), μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ηρωικού Έλληνα στρατιώτη Κωνσταντίνου Κουκίδη, ο οποίος στις 27 Απριλίου 1941 έπεσε από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, όταν του ζητήθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές η υποστολή της.

Την πρωτοβουλία και τη σχετική μέριμνα τέλεσης του μνημόσυνου ανέλαβαν, όπως κάθε χρόνο, η Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» και η «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων».

Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στη γνωστή Αναθηματική Στήλη της αυτοθυσίας του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκίδη επί της οδού Θρασύλλου στο πάρκο του Βράχου.

Τον πανηγυρικό στη μνήμη της θυσίας του ήρωα Κωνσταντίνου Κουκίδη θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» κ. Γεώργιος Τσαλουχίδης.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος.


Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.

Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία