Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ 12-22/08/2009


Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς
«ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ»

1η μέρα: 12/8/2009 – Τετάρτη, Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (600km).


Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Θεσσαλονίκη. Στάση στην Ξάνθη για καφέ και μετά τον καθιερωμένο έλεγχο στα Ελληνο-τουρκικά σύνορα, στάση για φαγητό στη Ραιδεστό. Άφιξη το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στο Πέραν. Διανυκτέρευση.










2η μέρα: 13/8/2009 – Πέμπτη, Κωνσταντινούπολη – Αμάσεια (580km).

Αναχωρούμε το πρωί από Κωνσταντινούπολη. Διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, περνάμε πια στην Ασία. Γευματίζουμε στο Bolu, όπου το όρος Όλυμπος και η αρχαία Βιθυνία. Άφιξη το απόγευμα στη γραφική πόλη της Αμάσειας. Δείπνο με θέα τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών βασιλιάδων του Πόντου και διανυκτέρευση.











3η μέρα: 14/8/2009 Παρασκευή, Αμάσεια – Τραπεζούντα- Ματσούκα (470km).

Το πρωί επισκεπτόμαστε τους λαξευτούς τάφους και το μουσείο της Αμάσειας. Αναχώρηση για τα χιλιοτραγουδισμένα παράλια του Ευξείνου Πόντου και τις παραλιακές πόλεις Οινόη, Κοτύωρα (προαιρετικό γεύμα), Κερασούντα, Τρίπολη, Πλάτανα ,Τραπεζούντα και Ματσούκα. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Ματσούκα.











4η μέρα: 15/8/2009 – Σάββατο, Παναγία Σουμελά.

Σήμερα, της Παναγίας, επισκεπτόμαστε το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου, την Παναγία Σουμελά, που βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα τοπία του κόσμου. Το απόγευμα προαιρετική επίσκεψη στον Άγιο Ιωάννη Βαζελώνα και στα γύρω χωριά της Ματσούκας. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Ματσούκα.












5η μέρα: 16/8/2009 – Κυριακή, Ξενάγηση στην Τραπεζούντα.

Μετά το πρωινό, επισεπτόμαστε την πόλη των Κομνηνών για να ξεναγηθούμε στην Αγια-Σοφιά, το Φροντιστήριο, τα τείχη, το Μποζ-τεπέ, τη βίλα του Καπαγιαννίδη, το αρχαιολογικό μουσείο Ουζούν Σοκάκ κ.ά. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη σε χωριά της ευρύτερης περιοχή της Τραπεζούντας. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Ματσούκα.












6η μέρα: 17/8/2009 – Δευτέρα, Ματσούκα - Ουζούν γκιόλ (120km).

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε ανατολικά της Τραπεζούντας. Περνάμε από τα Σούρμενα και την πόλη Όφη και φτάνουμε στο γραφικό τουριστικό θέρετρο Uzungol, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μ. Γλέντι το βράδυ με κατοίκους της περιοχής. Διανυκτέρευση σε ξύλινα σπίτια.








7η μέρα: 18/8/2009 –Τρίτη, Ουζούν γκιόλ – Τραπεζούντα (100km)


Ελεύθερο το πρωινό για μια βόλτα στην όμορφη λίμνη και στα μαγαζιά του χωριού. Αναχώρηση κατόπιν για την Τραπεζούντα. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ένα εστιατόριο με παραδοσιακά ποντιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.














8η μέρα: 19/8/2009 – Τετάρτη, Τραπεζούντα.

Ελεύθερη η μέρα σήμερα στην Τραπεζούντα για να περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια, να δούμε τις ελληνικές συνοικίες με τα παλιά σπίτια και να κάνουμε βόλτα στην αγορά της πόλης. Το βράδυ, δείπνο στα Πλάτανα, στο γνωστό εστιατόριο του Nihat Usta, με τα περίφημα κεφτεδάκια (Akcaabat Koftesi). Διανυκτέρευση στην Τραπεζούντα.

9η μέρα: 20/8/2009 – Πέμπτη,Τόνια, παρχάρ Χωνευτέρ΄, Κάβζα(410km).

Αναχώρηση το πρωί για την Τόνια(αρχαία Θοανία) και το πανηγύρι στο παρχάρ΄ Χωνευτέρ΄.
Αναχώρηση αργά το μεσημέρι για την αρχαία Καβησσό, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της από την αρχαιότητα. Δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με λουτρά, χαμάμ κ.α.











10η μέρα: 21/8/2009 – Παρασκευή, Κάβζα - Κωνσταντινούπολη(650km)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην Πόλη. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: 22/8/2009 – Σάββατο,Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη(600km)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Κλειστή αγορά της Κωνσταντινούπολης με τα 4.000 μαγαζιά. Προαιρετικό γεύμα στη Ραιδεστό και επιστροφή αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 690 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

- Διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία 3* και 4* με πρωινό
- Πολυτελές πούλμαν
- 8 γεύματα
- Ξενάγηση

Δεν περιλαμβάνεται:
- Είσοδοι σε μουσεία
- Προαιρετική διασκέδαση
- Μετακινήσεις με dolmus

τηλ. επικοινωνίας: Αλεξανδρίδης Κώστας - 6977708372