Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Γιορτή κερασιού στο Ροδοχώρι

Ένα διήμερο γεμάτο πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και μουσική νοσταλγία από τις αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, επισκέπτες της γιορτής κερασιού που διοργανώθηκε, για μια ακόμη φορά, με μεγάλη επιτυχία στο Ροδοχώρι την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Κομνηνοί».

Το πανηγύρι, που έγινε στο χώρο του Μοναστηρίου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, περιελάμβανε και γευσιγνωσία από παραδοσιακά ποντιακά φαγητά, όπως φρεσκότατο χαβίτσι, και τα τοπικά τραγανά κεράσια Ροδοχωρίου με την υπέροχη γεύση.

Παράλληλα λειτούργησε και έκθεση ζωγραφικής από τη γνωστή ζωγράφο (Ροδοχωρίτισσα κ. Ελένη Κοσμίδου), καθώς και έκθεση παλιών αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού, πριν από πολλές δεκαετίες!

Το βράδυ της Παρασκευής διακρίναμε στο τραπέζι των επισήμων τον αντινομάρχη κ. Σουμπέκα(η νομαρχία ήταν χορηγός της εκδήλωσης), τον δήμαρχο κ. Καραμπατζό, τον νομ.σύμβουλο κ. Τόλκα, ενώ στο γλέντι συμμετείχε η τοπική χορωδία του ΚΑΠΗ και ποντιακά συγκροτήματα.

Μοναδική και η παρουσία ως παρουσιάστριας του μέλους του δ.σ των «Κομνηνών» κ. Ελένης Σιαμίδου.