Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν στην Αετοράχη Ελασσόνας οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου με την ευκαιρία της γιορτής των Αγίων Αναργύρων.

Την παραμονή της γιορτής έγινε ο καθιερωμένος πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασιλείου και παρουσία πολλών πιστών από όλη την επαρχία. Οι κακές καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Το βράδυ της Τετάρτης 1ης Ιουλίου, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Τη βραδιά άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς. Τα μέλη του συγκροτήματος χόρεψαν με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια έγινε συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν του Ελληνοαυστραλού παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας συγχωριανού μας Μιχάλη Κατσίδη. Με έντονη τη συναισθηματική φόρτιση, ο Μιχάλης Κατσίδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους δηλώνοντας ότι το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ήταν το πρώτο άλλα όχι και το τελευταίο. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του πρωταθλητή, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη του για την Ελλάδα και τις ρίζες του.

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι. Έπαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Πέγιος κλαρίνο, Δημήτρης Ιωακειμίδης λύρα, Νίκος Δημητριάδης λύρα, Νίκος Χατζηδαυτίδης νταούλι, Σάββας Αμοιρίδης αρμόνιο. Τραγούδησαν ο Θεόφιλος Πουταχίδης και ο Βαγγέλης Αρσένης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Διοίκησης και Στήριξης του πολίτη του ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Τσιουρής, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου στον Μιχάλη Κατσίδη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας κ. Ιωάννης Κόκκινος, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Δριστέλλας και κ. Χαρίλαος Τσουβελακίδης, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της επαρχίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, το Επαρχείο Ελασσόνας και τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας για την οικονομική βοήθεια και τη στήριξη των εκδηλώσεων. Τέλος, ευχαριστεί τους χορηγούς για την ευγενική προσφορά τους, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τη νεολαία του χωριού που πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση τους.

Χορηγοί: Το Μαγειριό της γιαγιάς, Έπιπλα – Ντίνας, ΜΕΛ Μακεδονική Εταιρία Χάρτου, Λογιστικά – Σαχινίδης, SKF – Κέντρο Εφαρμογών και Τεχνολογίας, Ηλεκτρικά Είδη – Νικόλαος Χαρχαρίδης, Συμεωνίδης Ε.Π.Ε., Οπτική γωνία – Κυριλλίδης Κύριλλος, Βιοτ. Τυροκομικών προϊόντων Γιώτσας, Café – Βar Bitter Lemon, Εμπορική Τεχνική Εταιρεία ΜtM, Ήχος – Φως Βαλιώτης Δ., Φαρμακείο Ανέστη Καραγιαννίδη, Οβελιστήριο Το Παραδοσιακόν, Τσιάτσικας – Εμπορία ποτών & Τροφίμων

Χορηγοί Επικοινωνίας: TRT Θεσσαλική Τηλεόραση – Ραδιοφωνία, Ελεύθερη Ραδιοφωνία Ελασσόνας, Ράδιο Κιβωτός.







Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης
Αετοράχη Ελασσόνας, Λάρισα
Τ.Κ. 40200
Τηλ. 2493087386
Fax 2310931144
www.aetorachi.gr
contact@aetorachi.gr