Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Τιμή στον μουσικοχοροδιδάσκαλό μας.

Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια. Σαν χθες. Ηρθε σαν θείο δώρο στον σύλλογό μας. Με ατέλειωτα αποθέματα διάθεσης για προσφορά.

Σύντομα αποτέλεσε τον πυρήνα και σαν μαγνήτης μάζεψε γύρω του υποψήφιους χορευτές ποντιακών χορών και ενδιαφερόμενους για εκμάθηση ποντιακής λύρας.

Άνθρωποι –πόντιοι και μη- που δεν είχαν ιδέα από ποντιακό χορό σε μια εκπαιδευτική περίοδο έμαθαν περίπου δέκα χορούς. Και ήρθαν κοντά στην ποντιακή κουλτούρα. Το χορευτικό των ενηλίκων νέων χορευτών όπως και το παιδικό πήραν μέρος στον ετήσιο χορό της κοπής της πίτας της στέγης ποντίων. Τα μαθήματα εκμάθησης λύρας προχώρησαν ικανοποιητικά.

Πάντα με το χαμόγελο πάντα με έναν καλό λόγο για όλους και με σεβασμό και λεπτότητα έκανε τις παρατηρήσεις για τα λάθη στον χορό δείχνοντας τα σωστά βήματα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ποιος κάνει το λάθος και σε ποιόν συγκεκριμένα απευθύνεται.

Όλα πήγαιναν καλά η στέγη ποντίων Φθιώτιδας έσφυζε απο ζωή όταν είχαμε τις πρόβες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και με τις άοκνες προσπάθειες της προέδρου κας Πατσινακίδου Συμέλας αρχίσαμε και τις πρώτες εκδρομές για παρακολούθηση ποντιακών και άλλων εκδηλώσεων. Τίποτα καλύτερο δεν περιμέναμε.

Όμως κάποιες ανάγκες επέβαλαν την αναχώρηση του δασκάλου μας από την Λαμία.

Αλέξανδρε Ιωαννίδη σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες και είμαστε σίγουροι ότι πάλι θα δημιουργήσεις ένα νέο ποντιακό πυρήνα στην πόλη που βρίσκεσαι. Να είσαι πάντα καλά.

Οι μαθητές σου.





Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος
"Χειμωνίδειος Στέγη" - Μ. Μπότσαρη 19 & Βενιζέλου

Λαμία

Τ.Κ. 35100
Τηλ. - Fax: 2231025616
lamiaspontos@gmail.com