Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα ποντιακής κουζίνας στο κτίριο των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ με πρωτοβουλία του συλλόγου.
Ο κόσμος ήρθε για να μάθει και να γευτεί μερικές από τις παραδοσιακές συνταγές του Πόντου και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρασκευή των εδεσμάτων.
Οδηγός στα μονοπάτια των ποντιακών γεύσεων ο κ. Θεόφιλος Γεωργιάδης ο οποίος στην πρώτη αυτή συνάντηση μαγείρεψε στον κόσμο που παρευρέθη «συρόν», «μακαρίνα», «περέκ», άλλα αφυδατωμένα ζυμαρικά και παραλλαγές αυτών αναλόγως περιοχής. Στόχος του συλλόγου είναι να καταλάβει ο κόσμος και να αποδεχθεί ότι η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα είναι μια υγιεινή, ισορροπημένη και πλούσια διατροφή που πρέπει ο σημερινός άνθρωπος να συμπεριλάβει στην κουζίνα του. Επιθυμία του συλλόγου είναι να γίνονται δύο μαθήματα τον μήνα αλλά λόγω των εκλογών η ακριβής ημερομηνία της επόμενης συνάντησης θα γίνει γνωστή σε επόμενη ανακοίνωση του συλλόγου.
Πηγή: "KilkisToday" 28-09-2009