Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Έκδοση δισκογραφικής δουλειάς από οργανοπαίκτες 1ης και 2ης γενιάς


Προς όλους τους ενδιαφερόμενους συλλόγους

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 μία επιτροπή από τους Συλλόγους Ακρίτες τους Πόντου Σταυρούπολης, Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σύλλογων Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού, Φάρος Ποντίων και Μωμόγεροι Καλλιθέας Αθηνών είχαν μια πρώτη επαφή για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της έκδοσης μιας άρτιας συλλογής τραγουδιών, εκτελεσμένα από ανθρώπους 1ης και 2ης γενιάς και συγκεκριμένα από τον Σπύρο Γαλετσίδη από την περιοχή της Νικοπόλεως, τον Κώστα Λεπτοκαρίδη από Ακ Νταγ Ματέν και Γιώργο Τσαπανίδη από Πάφρα.

Ο σκοπός και το κίνητρο της όλης προσπάθειας είναι η καταγραφή πρωτογενούς υλικού, από όσο το δυνατόν αυθεντικότερους εκφραστές της λαϊκής μούσας οι οποίοι πρέπει να αφήσουν κάτι στις επερχόμενες γενεές ολοκληρωμένο και αυθεντικό.

Το τελευταίο που θα επιθυμούσαμε θα ήταν ο χρόνος να σβήσει τέτοιους καλλιτέχνες μη αφήνοντας πίσω τους παρακαταθήκες για τη νέα γενιά.

Θα θέλαμε το παρόν να διαβαστεί στα διοικητικά των συλλόγων ώστε να ενημερωθούμε αν θα έχουμε την πολύτιμη συνδρομή τους είτε υλική, είτε ορίζοντας μία δεύτερη συνάντηση για καλύτερη συνεργασία με τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

Η δεύτερη κίνηση είναι να έρθουμε σε επαφή με τους οργανοπαίκτες για την άρτια προετοιμασία των ηχογραφήσεων (τραγούδι, συνοδευτικά όργανα, στίχοι κλπ). Ταυτόχρονα λαμβάνονται προσφορές από διάφορα στούντιο ηχογραφήσεων ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Για την οικονομική πλευρά της συνεργασίας συμφωνήθηκε να συμμετέχουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι εξίσου σε όσα έξοδα προκύψουν σε οργανοπαίκτες, στούντιο, έκδοση cd και οτιδήποτε προκύψει στην πορεία.

Καρακασίδης Σάββας,
Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νομού Σερρών

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974008392