Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ


Σταματούν για τη φετινή σεζόν τα μαθήματα στο «σχολείο παράδοσης» της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας


Την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, στις 8.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή λήξης των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για την περίοδο 2009-2010.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του κύκλου των μαθημάτων θα παρουσιασθεί η αξιόλογη δουλειά όλων των συντελεστών που απαρτίζουν τη μεγάλη οικογένεια της Λέσχης. Το τμήμα του χορού, της μουσικής, της διαλέκτου και του θεάτρου θα επιχειρήσουν ένα υπέροχο ταξίδι στα βάθη της παράδοσης, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν απονομές αναμνηστικών συμμετοχής και βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή να θυμηθούν παραδοσιακές ποντιακές γεύσεις.

...Συνεχίζονται όμως οι δραστηριότητες…

Στις 20 Ιουνίου το χορευτικό τμήμα εκπροσώπησης της Ε.Λ.Β. θα συμμετάσχει σε μεγάλη ποντιακή εκδήλωση που για πολλοστή φορά διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ένα από τα δυναμικότερα Ποντιακά Σωματεία, οι «Ακρίτες Σταυρούπολης».

Επίσης στις 25-26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος από την Ε.Λ.Β. στο Κομνήνιο Βέροιας, οι καθιερωμένες πλέον διήμερες εκδηλώσεις του «Κλήδονα», με υψηλό επίπεδο καλλιτεχνών (Μακούλης Τσαχουρίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Χριστόφορος Απατζίδης κ.ά.) και χορευτικών συγκροτημάτων.

Στις 17 Ιουνίου η Ε.Λ.Β. θα συμμετάσχει στη συνάντηση χορευτικών τμημάτων στο δροσερό Ξηρολίβαδο, ενώ 23 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου μέλη της Λέσχης θα «προσκυνήσουν» την πατρώα γη του Πόντου.






ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα
Βέροια
Τ.Κ. 59100
Τηλ.
2331072060
Fax 2331028356
www.elverias.gr
info@elverias.gr