Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση Μνήμης στα Γρεβενά

Την Κυριακή 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Κεντρική Πλατεία των Γρεβενών, που συνδιοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, την Ένωση Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών αλλά και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Στην εκδήλωση, που είχε τον τίτλο «Οδοιπορικό στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού: μέσα από το τραγούδι και την αφήγηση», συμμετείχαν το μουσικό σχήμα «Ρωμανία» του γνωστού Πόντιου Καλλιτέχνη Βασίλη Μιχαηλίδη, η κ. Λεμονιά Τσακιρίδου που αφηγήθηκε ιστορίες του Πόντου, αλλά και οι Τάκης Βαμβακίδης (γνωστός πόντιος καλλιτέχνης), Γεώργιος Σεβίλογλου, Κυριακή Φωτιάδου και Γιάννης Νικολαΐδης που απήγγειλαν ποιήματα για τη Γενοκτονία. Ακόμη , στον «Πυρρίχιο» χορό, συμμετείχετο χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών με πρωτοχορευτή τον Ηρακλή Τουρλακίδη.

Στην εκδήλωση, παρά το τσουχτερό για την εποχή κρύο, παρακολούθησαν οι Αντινομάρχες της Ν.Α. Γρεβενών Αικατερίνη Πέτρου και Βάια Μπιρμπίλη Ντάγκα, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Γρεβενών Κ. Αναστάσιος Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Γρεβενών και Βεντζίου Γεώργιος Νούτσος και Δημήτριος Αγνάντος, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Οδυσσέας Βλάχος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Γεώργιος Αρμπάρας, Τιμολέων Κοψαχείλης και Αστέριος Μπασδέκης, ο Πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών Χρήστος Παρσακευαΐδης,Πρόεδροι Ποντιακών Συλλόγων και μεγάλος αριθμός πολιτών.