Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τετάρτη 19 Μάιου 2010 και η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με το δικό της τρόπο.

Ο σύλλογος διοργάνωσε Αιμοδοσία κατά της ώρες 09.00 με 13.00 μ.μ. στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων με σκοπό τον εμπλουτισμό της Τράπεζας αίματος που πέρυσι δημιούργησε. Η Τράπεζα αίματος συστάθηκε για να καλύψει τις ανάγκες σε αίμα τόσων των μελών και φίλων του συλλόγου, όσο και κάθε Τρικαλινού συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

Η προσφορά σε αίμα γίνεται συμβολικά κάθε χρόνο, στη Μνήμη των ανθρώπων μας που χάθηκαν στις Εκκαθαρίσεις της περιόδου 18 έως 22 από το Κεμαλικό καθεστώς στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου και υποδηλώνει τη βαθιά ριζωμένη μέσα μας πεποίθηση πως ο αλτρουισμός, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η αγαστή συμπόρευση των λαών σε κλίμα ειρήνης πρέπει να είναι η απάντηση στις Γενοκτόνες πολιτικές του παρελθόντος.

Υπεύθυνοι της Τράπεζας Αίματος: Κοσμάς Αποστολίδης (Πρόεδρος ΕΛ Τρικάλων), Σαββίδου Λένα (Υπ. Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων)

Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας της 19 ης Μάιου η Εύξεινος Λέσχη σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έστησε περίπτερο στην αρχή του πεζόδρομου της Ασκληπιού. Τα μέλη του συλλόγου μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και συζητώντας με τους ενδιαφερόμενους πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κόσμο των Τρικάλων, ο οποίος έχει αποδείξει μέσα από τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του συλλόγου, ότι έχει ειλικρινές ενδιαφέρον να γνωρίσει όχι μόνον την Ποντιακή κουλτούρα αλλά και την αποσιωπημένη μέχρι τα σήμερα Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου που βίαια εκδιώχθηκαν το 22 από τις προγονικές τους εστίες.

Παράλληλα ο σύλλογος συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με αποστολή εκπροσώπων του.




Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr