Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ποντιακό γλέντι στις Εργατικές

Μια βραδιά γεμάτη από ποντιακή μουσική, τραγούδι και χορό απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι του Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη και δημοτικών συμβούλων, στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τιμής για τα 3.000 χρόνια Ιστορίας του Πόντου διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, μετά από σύντομη αναφορά στον πολιτισμό και την ιστορία του Πόντου, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νεοσυσταθέντα Σύλλογο με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται κοντά του και θα υποστηρίζει το έργο του.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημήτρης Κοσμίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση και λειτουργία του νέου συλλόγου, που φιλοδοξεί να ενώσει το ποντιακό στοιχείο της πόλης, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την παραχώρηση, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών ενός χώρου, όπου ο σύλλογος πραγματοποιεί δωρεάν μαθήματα ποντιακού χορού, καθώς και για την υποστήριξη της εκδήλωσης από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.

Η ζωντανή μουσική με τους Δημήτρη Καρασσαβίδη και Δημήτρη Π. Καρασσαβίδη στο τραγούδι και τους εντυπωσιακούς χορούς από το συγκρότημα Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών «Καπετάν Ευκλείδης» και το συγκρότημα Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» έδωσαν παραδοσιακό χρώμα στη βραδιά, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Παρόντες στην εκδήλωση και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κυκλοφορίας και Συγκοινωνίας Γιώργος Ζήκος, η πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Ελένη Λέκκα, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Κώστας Ρώτας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ) Παναγιώτης Σαγρής.

Πηγή: Αμαρυσία