Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Με επιτυχία ο χορός των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Εύξεινο Λέσχη ο χορός των τμημάτων το Σάββατο 30-10-2010 στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων του Π.Π.Κ. στο Πανόραμα.

Στην όμορφη εκδήλωση, που παρουσίασε η πρόεδρος του τμήματος νέων Βαγγελιώ Τογκουσίδου, την αυλαία άνοιξαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων τα οποία παρουσίασαν χορούς της "πατρίδας", αυτούς πού με κόπο και μεράκι τους διδάσκουν οι δάσκαλοί τους: Μαρία Δεμερτζίδου, Βαγγέλης Ιντζεβίδης και Γιώργος Ρουκάς, με επικεφαλή τον χοροδιδάσκαλο της Λέσχης Βασίλη Ασβεστά (μέλος της επιτροπής πολιτισμού της Π.Ο.Ε.).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων διδάσκονται και την Ποντιακή διάλεκτο με δάσκαλο τον Αβραάμ Πελαϊδη.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης, όπως κάθε χρόνο, τίμησε δύο παλαιούς χορευτές: τον Σίμο Λαδόπουλο και την Ελένη Κεφαλίδου για την πολυετή προσφορά τους και την συμμετοχή τους στο χορευτικό τμήμα. Επίσης τίμησε και το μέλος Σοφία Υφαντίδου με τον προπονητή της Κυριάκο Μηνά για τις πολλές και μεγάλες διακρίσεις (εντός και εκτός Ελλάδας) στον κλασικό αθλητισμό (έπταθλο).

Κατόπιν τιμήθηκαν τα μέλη των τμημάτων: Τσανασίδου Ευδοκία και Υφαντίδου Ελένη για την αρίστευση τους στην ΣΤ’τάξη του 3ου και 14ου δημοτικών σχολείων Βέροιας αντίστοιχα, τον Γουλσουζιάδη Νίκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλείου της ομάδας του στους αγώνες κατηγορίας τζούνιορ ποδοσφαίρου, τους: Ζιώγα Παναγιώτη, Μελικιώτη Πόπη, Φωστηροπούλου Δέσποινα και Χωραφαϊδη Δαμιανό για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.

Ακολούθησε παραδοσιακό ποντιακό γλέντι όπου στον πρώτο χορό "ΚΟΤΣΑΡΙ" πρωταγωνιστές ήταν οι τιμώμενοι Σίμος και Ελένη συνοδευόμενοι από συγχορευτές τους.

Έπαιξαν και τραγούδησαν: ο Γιάννης Τσανασίδης (δάσκαλος του τμήματος αγγείου-γαβάλ), ο Θόδωρος Βεροιώτης (δάσκαλος του τμήματος λύρας) και ο Γιώργος Χατζηκυριακίδης. Στο ταούλ ο Δημήτρης Ουσταμπασίδης (δάσκαλος του τμήματος νταουλιού), ο Σπύρος Θεοδωρίδης (υπεύθυνος του τμήματος μουσικής), ο Ηλίας Αποστολίδης, ο Νίκος Γουλσουζιάδης και ο Μιχάλης Τσανασίδης ο οποίος έπαιξε και αγγείο.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουλσουτζόγλου-Γεωργιάδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Δάσκαλος, Νίκος Μαυροκεφαλίδης και Μιχάλης Σουμελίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μωϋσιάδης, Μιχάλης Τρανίδης και Γιώργος Κάκαρης, η Νομαρχιακή σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη της Λέσχης και γονείς των παιδιών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της βραδιάς ήταν η "ποντιακή κουζίνα" που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι. Συγχαρητήρια αξίζουν στην κ. Ελένη Βασιλειάδου, με τα παραδοσιακά προϊόντα "Βερμίου Γης" για την μεγάλη προσφορά της και για την προσπάθειά της ώστε η ποντιακή κουζίνα να εξακολουθεί να "ζει" μέσα στα σπίτια μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους γονείς οι οποίοι, μέσα από την αγάπη τους για την παράδοση, συμβάλουν στην υλοποίηση της κάθε προσπάθειας αλλά και στην επιτυχία αυτής.

Πηγή: Ημερησία