Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στη Σινώπη η συνεδρίαση του Δ.Σ. των Ποντιακών Συλλόγων


Στο νομό Πρέβεζας και συγκεκριμένα στα γραφεία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» Νέας Σινώπης, συνεδρίασε (30-10-2010) το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Η πρόσκληση έγινε από την Ρούλα Σαρρηγιαννίδου, πρόεδρο του Συλλόγου «Διογένης», η οποία στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη πλειοψηφούσα σύμβουλος.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Σύνδεσμος Ποντιακών Συλλόγων είναι μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.). Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, στην οποία εξελέγη ως πρόεδρος ο κος Μωυσιάδης Στέλιος από τη Φλώρινα, όλα τα μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν το Νομάρχη Πρέβεζας κο Βασίλη Ιωάννου, μετά από πρόσκλησή του και είχαν μαζί του εγκάρδια συζήτηση σε ζητήματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό και την λειτουργία των Ποντιακών Συλλόγων.

Ο Νομάρχης χάρισε σε κάθε μέλος του Δ.Σ. από ένα φωτογραφικό λεύκωμα του νομού, για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Πρέβεζα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Διογένης αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση των Ποντιακών Συλλόγων στο νομό αλλά και για τη βοήθεια που απλόχερα τους έχει προσφέρει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια χωρίς την οποία θα ήταν δύσκολη η λειτουργία της. Αμέσως μετά παρέθεσε γεύμα σε γνωστή Πρεβεζάνικη Ταβέρνα.

Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν το Νομάρχη αλλά και την κα Σαρρηγιαννίδη για τη ζεστή φιλοξενία, ενώ δεν παρέλειψαν να μιλήσουν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τις ομορφιές της Πρέβεζας και του νομού.

Πηγή: Ήπειρος